Televizor

de Lau in Prajituri, 22 Iun 2014 | 5154 vizualizari

 

Multumesc Madi pentru reteta,o prajitura frumoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao
  • 5 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Blat pandispan
  • 5 oua
  • 9 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g unt
  • gem de coacaze(la alegere)
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Televizor:

Blat cacao: Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. In alt bol amestecam galbenusurile, untul (moale), laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Adaugam spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Impartim compozitia in 2, coacem blaturile pe rand (in aceasi tava tapetata cu hartie de copt) pana trec testul cu scobitoarea, cca 25 minute. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Blat pandispan: Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixam pana devine o spuma lucioasa si tare. Adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, esenta si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (aceasi tava de la blatul maro). Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita turnam laptele, apoi zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut cu putin lapte, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam untul, zeama de lamaie si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Asamblare: In tava in care am copt blaturile punem 1 blat cacao - 1/2 din crema, ungem blatul de pandispan cu gem pe ambele parti - restul de crema - a 2-a foaie blat maro. Dam la frigider cateva ore

Ciocolata o topim cu untul si glazuram prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Televizor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci pralinate