Desert prajitura televizor

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2017 | 35960 vizualizari

 

O prajitura perfecta pentru o masa de sarbatoare, cu foi moi de cacao, blat pufos de pandispan, gem de caise, crema pufoasa si aromata cu lamaie si vanilie si o glazura de ciocolata deasupra! Merita incercata macar o data!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

Foi cacao:

  • 100 ml lapte caldut
  • 70 ml ulei
  • 130 g zahar
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita amoniu
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita vanilie
  • 450 g faina
  • un praf de sare

Blat pandispan:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 40 ml de apa
  • 40 ml de ulei
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • un praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Crema:

  • 1 l lapte fierbinte
  • 250 g unt la temperatura camerei (unt de 82% grasime)
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 gr gris
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 ml smantana pentru frisca

In plus:

  • 300 g gem de caise
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura televizor:

Foi de cacao: Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se pune amoniul in lapte si dupa ce se umfla putin se adauga in compozitie. Se mixeaza mai departe cacaua si apoi se adauga treptat faina, obtinand un aluat omogen.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi, pe rand, intre doua hartii de copt.
Se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare de 35x25 cm, la 180 de grade, 10 minute fiecare.
Se scot cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit

Blat pandispan: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pus treptat, pana se topeste, se adauga apoi uleiul in fir subtire si apa. Se mixeaza in continuare pana se umfla bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se incorporeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul vanilat pana se intaresc bine.
Se adauga albusurile in compozitie, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o spatula.Se pune aluatul in aceeasi tava in care s-au copt si foile de cacao. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se coace blatul la 180 de grade pentru 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi la racit.

Crema: Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu faina si grisul. Se adauga cate putin lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.
Se pune pe foc si se fierbe la foc mic, amestecand in continuu, pana se ingroasa ca o budinca.
Se ia de pe foc si se adauga vanilia, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga untul moale taiat cubulete peste crema calda si se amesteca cu telul pana se topeste.
Se rastoarna crema intr-un castron, se pune folie de plastic deasupra si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi la frigider.

Asamblare: Se pune hartie de copt in tava in care s-au copt blaturile. Se asaza un blat de cacao, se pune jumatate de crema, se unge blatul de pandispan cu gem si se pune peste crema, apoi se unge din nou cu gem pe partea de sus, se pune deasupra restul de crema, apoi al doilea blat de cacao.
Se acopera prajitura cu o folie de plastic si se pune la frigider cel putin 8 ore, sau mai bine peste noapte. Puteti pune deasupra un tocator de lemn ca se preseze putin.

Glazura: Se prepara a doua zi, cand prajitura deja s-a imnuiat. Se aduce smantana la punctul de fierbere si se pune peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se pune peste prajitura.
Se mai lasa la frigider o ora, apoi se taie cuburi cu un cutit bine ascutit si trecut de fiecare data prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si bezea