Desert cremsnit fals

de trifadalia in Prajituri, 8 Sep 2020 | 160 vizualizari

 

Mai apare sub denumirea de ""prajitura desteapra "" sau ""prajitura inteligenta"", deoarece foile se separa singure in cuptor de crema delicioasa si fina de vanilie. Se aseamana si cu un cremes. 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 8 galbenusuri de ou
  • 250 gr margarina
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 3-4 plicuri de zahar vaniliat
  • 8 albusuri de ou
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit fals:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente.


Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se incorporeaza apoi albusurile spuma peste compozita de galbenusuri.


Se unge o tava mare de aragaz cu margarina si se toarna compozitia in ea. Tava nu se tapeteaza cu faina.


Dati la cuptor timp de 10-15 minute la foc tare, apoi micsorati flacara la minim si lasati in cuptor pentru inca 1 ora si jumatate.


Cand este gata prajitura arata ca un cremsnit: asa zisele foi si crema se aleg din compozitie.

TIPS-URI

1

Ouale si laptele trebuiesc sa fie de la temperatura camerei

2

Pentru a aromatiza prajitura se poate folosi si coaja de portocala sau de lamaie

3

Albusurile de la ou trebuiesc batute foarte bine, deoarece tine de reusita acestui desert

4

Crema rezultata trebuie sa aiba consistenta unui jeleu, sa nu fie lichida la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit fals" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

abstract01 1

10.09.2020, 23:32

buun

dantes 1

11.09.2020, 12:35

Rocsi 1

16.09.2020, 20:54

Este tare buna aceasta prajitura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac