Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl in Prajituri, 24 Sep 2022 | 6033 vizualizari

 

De mult timp pusesem ochii pe aceasta Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar. Le văzusem la Andra și mi-au placut tare mult. Au ieșit delicioase și le-au plăcut și fetelor mele foarte mult.
Sunt necesare cateva ingrediente: faina,zahar,lapte,dovleac si ou.

 

INGREDIENTE

  • -Ingredientele pentru Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
  • pentru aluat:
  • 120 g dovleac plăcintar pasat
  • 20 g zahăr
  • circa 270 g făină
  • 3 g sare
  • 3 g drojdie uscată
  • 70 g lapte
  • 30 g apa
  • 5 g esenta de vanilie
  • 20 g unt la temperatura camerei
  • -pentru umplutură:
  • 180 g dovleac plăcintar pasat
  • 40g zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • -pentru uns + decor:
  • 1 gălbenuș + 1 lingură lapte
  • migdale pentru codita
  • 6 ațe groase/sfori de 80 cm fiecare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar:

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute (când vârful cuțitului intră ușor în pulpă). Dupa ce s-a răcit, se stoarce zeama în mână și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical.

Se cerne făină într-un castron (200 g) și se adaugă zahărul, sare si drojdie uscată si se amesteca.

Se incălzesc laptele, apa si esenta de vanilie și se toarnă peste făină. Se amestecă totul, apoi se adaugă dovleacul (120 g). Se frământă aluatul și se încorporează untul. Se mai adaugă făină daca este necesar și se frământă aluatul până când nu se mai lipește de castron (eu am mai adăugat 70 g făină).
Din aluat se formează o bilă, care se lasă la crescut la loc cald, într-un castron acoperit cu un prosop sau folie alimentară, pentru 40-50 de minute.
Se dau ațele/sforile prin făină.

Pentru umplutură se amestecă 180g piure de dovleac cu 40g zahăr și o lingură de scorțișoară.


După ce aluatul a crescut, se pune pe o hârtie de copt, se întinde cu sucitorul și se taie în șase. Din fiecare parte se formează câte o bilă care se aplatizează și se umple cu dovleac. Se dă formă de bila din nou (se adună marginile aluatului spre centru, deasupra umpluturii de dovleac și se strâng bine cu degetele) și se leagă cu o ață astfel încât să iasă 8 părți. Se asează "dovlecii" într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu o folie (fără a atinge dovlecii) și se lasă să crească la loc cald, pentru 20 de minute.
După ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte și se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, până când se rumenesc frumos.
Se lasă să se răcească, apoi li se scot ațele, li se pune în mijloc o migdală cu rolul de codiță și se servesc.

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni