Prajitura cu ciocolata si crema de branza

de Miha in Prajituri, 21 Dec 2014 | 1805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 40 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si crema de branza:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi turnam peste spuma de albus. Omogenizam usor. La safrsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata cu cutitul.


Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.


Crema:


Crema de branza se mixeaza cu untul moale si zaharul pana devine pufoasa. Se adauga vanilia si scortisoara si se omogenizeaza.


Punem crema peste blatul bine racit, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.


Daca doriti o glazura mai ferma puneti mai putina smantana pentru frisca , daca o doriti mai fluida puneti toti cei 100 ml. Puneti ciocolata cu smantana pe foc si aduceti la punctul de fierbere. omogenizati si lasati sa se raceasca.


Turnam glazura peste prajitura si ornam cu floricele din zahar pentru decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:12

Ce praji buna!

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:43

Merge la favorite . Super

Panacris 1

25.11.2015, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rom si visine