Pogacele cu unt vanilate

de Toamna07 in Prajituri, 11 Sep 2012 | 5700 vizualizari

 

Sunt fursecuri englezesti pentru ceai, dar le putem rontai si ca atare.
Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net,prin varietate,gust si atractivitate,orice produs fabricat pe scara industriala.Oricum,preparate de noi si servite musafirilor,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.:)
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor,in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca,sa trecem la treaba !:))

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba de buna calitate
  • 250 g zahar
  • 200 g unt 82% grasime
  • 150 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie bourbon
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu unt vanilate:

Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.

Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata.Se coc la cuptor incins,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit,pana devin de culoare aurie.

Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu unt vanilate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

Toamna07 1

12.09.2012, 18:50

Caroline,am lasat cuptorul la foc mediu!

Sunteti grozave,multumesc!

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:40

pity19 1

25.04.2014, 13:57

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari