Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250

de Dea_Dea in Prajituri, 30 Aug 2013 | 5961 vizualizari

 

O prajitura foarte buna cu crema de castane!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa

CREMA

  • 250 gr pireu de castane(luat de la magazin)
  • 250 ml frisca lichida

GLAZURA

  • 4 linguri frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 100 gr ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250:

Blat:Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Sirop:Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa pana se topeste si se pune la racit.


Crema:Se bate frisca si se amesteca cu pireul de castane.


Glazura:Se pune ciocolata rupta bucati, frisca si untul la omogenizat pe aburi .Se lasa 2 min la racorit.


Asamblare:Se taie blatul in doua. Se insiropeaza o parte din blat , se pune jumatate de crema.


Punem si cealalta parte de blat insiropata, punem cealalta jumatate de crema.


La final se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Nu am pus esenta de rom in sirop deoarece pireul de castane cumparat a fost aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Valclaudia 1

30.08.2013, 23:57

laura_n 1

01.09.2013, 17:41

foarte faina, cred ca are un gust special, merita incercata

nadea68 1

04.09.2013, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane