Prajitura Brath

de Lavinia in Prajituri, 4 Mai 2013 | 16446 vizualizari

 

O aveam de mult timp pe lista ,este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 lingurite ness dizolvate in 2 -3 linguri de apa calduta
  • 200 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:


Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste.


Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si amestecati usor de sus in jos cu o spatula/tel pentru a nu elimina aerul din albusuri.


Tapetati o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul preincazlit timp de 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema:


Mixati untul spuma cu zaharul pudra, adaugati treptat nessul si galbenusurile si omogenizati bine compozitia


Intindeti crema peste blatul racit complet si dati prajitura la rece pana se intareste crema.


Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi ,o lasati la racit apoi o intindeti peste crema de ness.


Se lasa la frigider pana la momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

nuti28 1

07.03.2014, 21:03

simpla si cred cai buna

nuti28 1

07.03.2014, 21:03

Valclaudia 1

29.11.2014, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu nuci si lamaie