Prajitura Brath

de Lavinia in Prajituri, 4 Mai 2013 | 17182 vizualizari

 

O aveam de mult timp pe lista ,este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 lingurite ness dizolvate in 2 -3 linguri de apa calduta
  • 200 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:


Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste.


Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si amestecati usor de sus in jos cu o spatula/tel pentru a nu elimina aerul din albusuri.


Tapetati o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul preincazlit timp de 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema:


Mixati untul spuma cu zaharul pudra, adaugati treptat nessul si galbenusurile si omogenizati bine compozitia


Intindeti crema peste blatul racit complet si dati prajitura la rece pana se intareste crema.


Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi ,o lasati la racit apoi o intindeti peste crema de ness.


Se lasa la frigider pana la momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

nuti28 1

07.03.2014, 21:03

Valclaudia 1

29.11.2014, 09:50

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea