Prajitura Brath

de Lavinia in Prajituri, 4 Mai 2013 | 18315 vizualizari

 

O aveam de mult timp pe lista ,este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 lingurite ness dizolvate in 2 -3 linguri de apa calduta
  • 200 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:


Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste.


Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si amestecati usor de sus in jos cu o spatula/tel pentru a nu elimina aerul din albusuri.


Tapetati o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul preincazlit timp de 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema:


Mixati untul spuma cu zaharul pudra, adaugati treptat nessul si galbenusurile si omogenizati bine compozitia


Intindeti crema peste blatul racit complet si dati prajitura la rece pana se intareste crema.


Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi ,o lasati la racit apoi o intindeti peste crema de ness.


Se lasa la frigider pana la momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

nuti28 1

07.03.2014, 21:03

Valclaudia 1

29.11.2014, 09:50

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca