Prajitura cu crema de castane

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2013 | 888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 oua
  • 8 lg de zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 250 g pireu de castane
  • 250 ml frisca
  • Pt. sirop:
  • apa, zahar, esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul batandu-se in continuare pana obtinem o spuma tare ca la bezea. Se pune si apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul se toarna in fir subtire amestecandu-se usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine si se toarna in ploaie, amestecand prin rasturnare cu o paleta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mediu timp de 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Pireul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se zdrobeste apoi cu o furculita sau se da pe razatoarea mare. Frisca se bate apoi se amesteca cu pireul de castane (daca e prea tare pireul se poate omogeniza cu putina frisca lichida inainte de a se amesteca cu frisca batuta).

Se insiropeaza blatul cu siropul obtinut, se intinde deasupra crema de castane si se rade ciocolata. Se portioneaza si se serveste cu pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de castane-0
Prajitura cu crema de castane-1
Prajitura cu crema de castane-2
Prajitura cu crema de castane-3
Prajitura cu crema de castane-4
Prajitura cu crema de castane-5

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

08.12.2013, 21:20

Multumesc!

mirela0911

mirela0911 1

08.12.2013, 21:21

Asa e Simona, e foarte bun pireul de castane!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:18

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!