Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea

de lilik in Prajituri, 6 Dec 2011 | 11024 vizualizari

 

Aceasta prejitura m-a cucerit de la prima lingurita...atat de delicata ca nu-i pot rezista.

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu faina
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3-4 linguri cu cafea
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea:

Pregatirea blatului:


separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila.


Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20 de minute circa(pt siguranta facem testul cu scobitoarea).


Cand este gata lasam sa se raceasca,timp in care pregatim crema.


Punem ciocolata cu frisca pe foc mic sa se topeasca,apoi lasam sa se racoreasca bine.


Intre timp mixam mascarpone cu zaharul pudra si cafeaua,apoi adaugam treptat ciocolata topita si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie cremoasa,pe care o dam la frigider 15-20 de minute.


Scoatem blatul racit din tava si intindem deasupra crema in mod uniform,apoi decoram dupa plac si lasam la rece cateva ore.


Servim cu mare pofta..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

07.12.2011, 16:35

Diana mulumesc frumos

lilik 1

07.12.2011, 16:36

Oana cu drag te servesc scumpo

mamaieelena 1

19.12.2011, 00:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel