Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea

de lilik in Prajituri, 6 Dec 2011 | 10657 vizualizari

 

Aceasta prejitura m-a cucerit de la prima lingurita...atat de delicata ca nu-i pot rezista.

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu faina
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3-4 linguri cu cafea
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea:

Pregatirea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20 de minute circa(pt siguranta facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata lasam sa se raceasca,timp in care pregatim crema.

Punem ciocolata cu frisca pe foc mic sa se topeasca,apoi lasam sa se racoreasca bine.

Intre timp mixam mascarpone cu zaharul pudra si cafeaua,apoi adaugam treptat ciocolata topita si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie cremoasa,pe care o dam la frigider 15-20 de minute.

Scoatem blatul racit din tava si intindem deasupra crema in mod uniform,apoi decoram dupa plac si lasam la rece cateva ore.

Servim cu mare pofta..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea-0
Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea-1
Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea-2

COMENTARII (21)

lilik

lilik 1

07.12.2011, 16:35

Diana mulumesc frumos

lilik

lilik 1

07.12.2011, 16:36

Oana cu drag te servesc scumpo

mamaieelena

mamaieelena 1

19.12.2011, 00:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!