Colacei dulci

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 3909 vizualizari

 

Recipe by Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 : 125ml apa clocotita, 50g zahar, 25g unt. 2 : 20g drojdie, 25ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 1 ou, vanilie. 3 : 425g faina, 1 lingurita sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei dulci:

  • Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca.

  • Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si lingurita de zahar.Am amestecat bine, apoi am pus aceasta compozitie peste prima.

  • Am adaugat si faina si am inceput sa framant aluatul.

  • Apoi am lasat la crescutvreo 2 ore...sau 3...nu mai stiu exact:)

  • Acest aluat il impartim in 8 parti egale.Fiecare bucata o intindem intr-un snur lung si cat de cat egal ca latime.Am rulat snurul si am format colaceii.

  • Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 1 ora.I-am uns apoi cu 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte si i-am bagat in cuptor la 180C,aproximativ 15 min.
  • Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei dulci" nu uita sa-i faci un review.

    Recomandari pentru tine si casa ta

    Barista Espresso Machine

    - 700 lei
    1699.99 lei
    999.99 lei
    PLATA IN RATE FARA DOBANDA
    pana la 12 rate

    COMENTARII (1)

    Ligia Bxl 1

    26.01.2011, 09:20

    arata bine

    COMENTEAZA

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
    Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

    La Multi Ani,
    Sărbătoriților de astăzi

    TOP
    utilizatori

    oanapl

    9081 puncte

    Rocsi

    5723 puncte

    mirela0911

    3857 puncte

    katty

    3367 puncte

    mihaelar63

    3252 puncte

    CONTACT

    Contact

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    Brioche cu crema de patiserie
    • 23

      L

    • 24

      MA

    • 25

      MI

    • 26

      J

    • 27

      V

    • 28

      S

    • 29

      D

    RETETA RECOMANDATA
    Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf