Colacei dulci

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 2677 vizualizari

 

Recipe by Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 : 125ml apa clocotita, 50g zahar, 25g unt. 2 : 20g drojdie, 25ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 1 ou, vanilie. 3 : 425g faina, 1 lingurita sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei dulci:

  • Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca.

  • Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si lingurita de zahar.Am amestecat bine, apoi am pus aceasta compozitie peste prima.

  • Am adaugat si faina si am inceput sa framant aluatul.

  • Apoi am lasat la crescutvreo 2 ore...sau 3...nu mai stiu exact:)

  • Acest aluat il impartim in 8 parti egale.Fiecare bucata o intindem intr-un snur lung si cat de cat egal ca latime.Am rulat snurul si am format colaceii.

  • Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 1 ora.I-am uns apoi cu 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte si i-am bagat in cuptor la 180C,aproximativ 15 min.
  •  
    Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei dulci" nu uita sa-i faci un review.

    Recomandari electrocasnice

    TRANSPORT GRATUIT
    pentru comenzi mai mari de 100 de lei
    PLATA IN RATE FARA DOBANDA
    pana la 12 rate

    COMENTARII (1)

    Ligia Bxl 1

    26.01.2011, 09:20

    arata bine

    COMENTEAZA

    Portia de lumina

    Cer variabil

    Cer variabil

    „Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

    Mai aveti lumina?

    Mai aveti lumina?

    „Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    TOP
    utilizatori

    mirela0911

    9160 puncte

    Rocsi

    7810 puncte

    RODIMUR

    7490 puncte

    oanapl

    7120 puncte

    Constelatialeu

    6700 puncte

    CONTACT

    Contact

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    Cele mai

    Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

    Învârtita cu nuci și dulceață de caise

    de RODIMUR 5

    ieri la 23:04

    Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

    de RODIMUR 5

    ieri la 19:48

    Carnati de casa

    ieri la 17:27

    Cheesecake cu cafea si ciocolata

    de katty 5

    ieri la 15:23

    Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

    de katty 5

    ieri la 15:00

    RETETA RECOMANDATA
    Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100