Colacei dulci

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 2792 vizualizari

 

Recipe by Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 : 125ml apa clocotita, 50g zahar, 25g unt. 2 : 20g drojdie, 25ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 1 ou, vanilie. 3 : 425g faina, 1 lingurita sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei dulci:

  • Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca.

  • Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si lingurita de zahar.Am amestecat bine, apoi am pus aceasta compozitie peste prima.

  • Am adaugat si faina si am inceput sa framant aluatul.

  • Apoi am lasat la crescutvreo 2 ore...sau 3...nu mai stiu exact:)

  • Acest aluat il impartim in 8 parti egale.Fiecare bucata o intindem intr-un snur lung si cat de cat egal ca latime.Am rulat snurul si am format colaceii.

  • Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 1 ora.I-am uns apoi cu 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte si i-am bagat in cuptor la 180C,aproximativ 15 min.
  •  
    Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei dulci" nu uita sa-i faci un review.

    Recomandari pentru tine si casa ta

    Ondulator Easy Waves

    - 20 %
    289.99 lei
    231.99 lei
    TRANSPORT GRATUIT
    pentru comenzi mai mari de 100 de lei
    PLATA IN RATE FARA DOBANDA
    pana la 12 rate

    COMENTARII (1)

    Ligia Bxl 1

    26.01.2011, 09:20

    arata bine

    COMENTEAZA

    Portia de lumina

    Juriul

    Juriul

    Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

    Cer variabil

    Cer variabil

    „Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    TOP
    utilizatori

    RODIMUR

    7120 puncte

    mirela0911

    5800 puncte

    Catalina L

    5220 puncte

    Rocsi

    4900 puncte

    xana

    4070 puncte

    CONTACT

    Contact

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    Risotto cu ciuperci si parmezan
    • 16

      MI

    • 17

      J

    • 18

      V

    • 19

      S

    • 20

      D

    • 21

      L

    • 22

      MA

    RETETA RECOMANDATA
    Desert prajitura cu crema de vanilie