Prajitura cu cirese

de laura_n in Prajituri, 2 Iun 2012 | 4808 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura care m-a scos de la dieta si nu mi-a parut rau :)))

 

INGREDIENTE

PRIMUL BLAT

  • 200 gr biscuiti (eu am folosit biscuiti cu cacao)
  • 2 lg cacao (daca folositi biscuiti fara cacao)
  • 125 gr unt moale ( lasat la temp. camerei)
  • 100 gr miez nuca/ migdale
  • 1 albus
  • 1 lg zahar pudra

AL DOILEA BLAT

  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr ciocolata neagra (sau cu lapte daca preferati)
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf copt (optional)
  • 5 oua

CREMA

  • 500 ml frisca
  • 250 gr mascarpone
  • esenta vanilie/ lamaie
  • 600 gr cirese fara samburi
  • 2 lg zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Primul blat


Se zdrobesc biscuitii si miezul de nuca, se adauga cele 2 lg cacao si untul frecat si se amesteca. Albusul se bate spuma cu zaharul pudra si se incorporeaza in compozitie.


Compozitia obtinuta se intinde cu grija in forma de copt pe care o vom folosi si la al doilea blat. (ca sa aiba aceeasi dimensiune) si se coace la foc potrivit cam 15 min.


Al doilea blat


Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.


In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit, faina cu praful de copt.


Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la foc potrivit, cam 40 min. Lasam la racit.


Crema


Se amesteca frisca obtinuta din smantana, cu branza mascarpone, se adauga o lingurita de esenta si se omogenizeaza.


Ciresele se amesteca cu zaharul vanilat si se lasa pana formeaza putin suc propriu.


Asamblare


La baza vom avea stratul crocant, peste care vom turna crema. Eu, in crema, am adaugat si cateva cirese si niste fulgi de ciocolata.


Urmeaza cel de-al doilea blat cu ciocolata, si deasupra decoram cu cirese si cu sucul lor.


Dam la frigider pentru cateva ore.


 

TIPS-URI

1

Datorita faptului ca blatul de ciocolata a iesit inalt, m-am jucat putin si l-am taiat in doua, plecand de la baza cu un strat de blat de ciocolata. Se intelege mai bine din poze cum a iesit prajitura in ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

laura_n 1

06.06.2012, 16:11

multumesc pentru aprecieri!

Toamna07 1

06.06.2012, 18:06

Asta e bunaciune ,vreau si eu.

La favorite cu ea !

laura_n 1

06.06.2012, 20:57

este intr-adevar bunaciune! ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese