Prajitura rapida cu pere si crema de lamaie

de Gherca Daniela in Prajituri, 30 Mai 2014 | 3068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mici
  • 1 cana mare de zahar
  • 1 cana mare de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie si de rom
  • 50ml ulei
  • cacao
  • 1 par mai mare sau 2 pere mai mici
  • Sirop:
  • o cana de apa
  • 2-3 lg de zahar
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 1 plic crema de lamaie
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar
  • Optional:
  • frisca pentru ornat ( eu nu am pus)
  • cirese pentru ornat
  • se poate face o glazura de ciocolata alba sau neagra etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu pere si crema de lamaie:

Am facut un blat ca de tort: Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esentele, uleiul am mixat si spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet si cacaoa. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Perele le-am curatat de coaja, le-am taiat bucati mai mari si le-am pus in compozitie, pe urma am dat tava la cuptor pentru aprox. 45 min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de lamaie: Punem laptele intr-un bol, turnam praful din plic si zaharul, mixam bine pana se formeaza crema.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 2, am insiropat bine blatul pe ambele parti din interior. Pe o farfurie prima data am pus partea de sus, am pus crema, eu am mai lasat un picut si pentru a pune deasupra un strat foarte subtire, apoi partea cealalata de blat in care se vad si perele, am mai insiropat blatul si pe urma am ornat dupa preferinte. Eu am pus niste cirese cumparate din magazin :D

Rapid si gustos!!!

        

TIPS-URI

1

Am preferat sa il fac simplu pentru dimineata, preferam cafeluta cu mai putin zahar, iar acest desert rapid e numai bun :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu pere si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lamaita (sau Alba ca zapada)