Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR in Prajituri, 19 Iul 2017 | 731 vizualizari

 

Prăjitura se numește Lămâița, pentru că este cu cremă de lămâie și este foarte pufoasă, aromată și dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 ouă
  • 150 grame zahăr tos fin
  • 150 grame făină albă
  • 1 plic vanilie
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • Pentru cremă
  • 5 ouă
  • 175 grame zahăr tos fin
  • 1 plic vanilie
  • 1 pachet de unt (200 grame)
  • zeama de la 2 lămâi
  • Pentru decor
  • nucă de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lamaita:

Pentru blat, se mixează bine albușurile cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Când s-a pus tot zahărul, se adaugă vanilia și gălbenușurile și se mixează întruna. După ce zahărul s-a topit, se adaugă și făina albă, având grijă să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă, lingura de ulei.


Se toarnă compoziția pentru blat într-o tavă dreptunghiulară, prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc potrivit.


Între timp se face crema. Ouăle se mixează bine cu vanilia și cu zahărul și apoi se pun la bain-marie. Se continuă mixarea până ce compoziția se îngroașă. Atunci se ia vasul cu această compoziție și se lasă la răcit.


Când compoziția s-a răcit, se adaugă zeama de la două lămâi și apoi se încorporează untul.


După ce s-a uniformizat această compoziție, se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, ca să se întărească.


Între timp, se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit.


Când s-a răcit blatul, se scoate crema întărită din frigider și se întinde pe el, uniform. Se taie capetele prăjiturii de jur împrejur, se decorează prăjitura cu nucă de cocos și se porționează, după care se pune într-un vas închis ermetic, în frigider.

 

TIPS-URI

1

Aveți grijă la încorporarea făinii în compoziția pentru blat, ca să nu se formeze cocoloașe.

2

 Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie ușor de încorporat.

3

Nu încorporați untul înainte ca gălbenușurile să fie răcite.

4

Nu întindeți crema pe blat decât după ce s-a răcit/întărit în frigider.

5

Blatul trebuie să fie rece când întindeți crema pe el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RODIMUR 1

22.07.2017, 08:39

Da, e bună, Oana! Îmi place gustul de lămâie în prăjituri...

dantes 1

22.07.2017, 20:34

Buna!

RODIMUR 1

22.07.2017, 21:06

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura glazurata