Amandine

de adasev12 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 3511 vizualizari

 

Mi-am dorit de mult sa fac...acum le-a venit randul...pentru prima data...dar asta e doar inceputul...ca ne-au placut tare, mai ales copiilor, ca ei le-au papat aproape pe toate

M-am inspirta din mai multe retete, dar in special din reteta postata de gaby_d....multumesc frumos !!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • un jum praf de copt
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare

crema:

  • 250 g margarina Rama
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg lapte
  • 3 lg cacao neagra

sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 g azahar
  • 2 plicuri cappuccino cu rom
  • esenta de rom

glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 20 g margarina,
  • 3-4 lg lapte,
  • o lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios.


Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam , punem in tava si coacem la foc mediu. Eu am folosit o tava cam marisoara si blatul n-a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in doua pe latime, apoi fiecare bucata in doua pe orizontala, am obtinut 4 parti, si le-am asamblat cu doua straturi de blat, in loc de unul, folosind astfel 3 parti din blat.


Bineinteles ca nu l-am aruncat pe celalalt.


crema: Punem pe baie de abur galbenusurile cu cacao, 2 lg de zahar si lapte si amestecam vreao 3-4 minute, lasam la racit.


Margarina o mixam spuma cu restul de zahar apoi amestecam cu cealalta compozitie si omogenizam .


sirop: Fierbem apa cu zaharul si capuccino vreo 5 min, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.


Asamblam amandinele:


Un blat, jumatate de crema, alt blat, cealalata jum de crema si inca un blat.


Blaturile le insiropam bine inainte de a pune crema.


Pastram doua linguri de crema pt ornat. Mie partea asta nu mi-a prea iesit....:D


Deasupra turnam glazura facuta din toate ingredientele topite la foc mic. Lasam sa se raceasca si punem cate un motz din crema peste glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

21.05.2013, 20:17

buneee!

adasev12 1

21.05.2013, 21:38

multumesc pt aprecieri...pup pe toata lumea

cismaru_nicoleta 1

22.05.2013, 12:40

cred ca sunt super la gust..!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina cu ness