Amandine

de adasev12 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 4018 vizualizari

 

Mi-am dorit de mult sa fac...acum le-a venit randul...pentru prima data...dar asta e doar inceputul...ca ne-au placut tare, mai ales copiilor, ca ei le-au papat aproape pe toate

M-am inspirta din mai multe retete, dar in special din reteta postata de gaby_d....multumesc frumos !!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • un jum praf de copt
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare

crema:

  • 250 g margarina Rama
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg lapte
  • 3 lg cacao neagra

sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 g azahar
  • 2 plicuri cappuccino cu rom
  • esenta de rom

glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 20 g margarina,
  • 3-4 lg lapte,
  • o lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios.

Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam  , punem in tava si coacem la foc mediu. Eu am folosit o tava cam marisoara si blatul n-a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in doua pe latime, apoi fiecare bucata in doua pe orizontala, am obtinut 4 parti, si le-am asamblat  cu doua straturi de blat, in loc de unul, folosind astfel 3 parti din blat.

Bineinteles ca nu l-am aruncat pe celalalt.

crema: Punem pe baie de abur galbenusurile cu cacao, 2 lg de zahar si lapte si amestecam vreao 3-4 minute, lasam la racit.

Margarina o mixam spuma cu restul de zahar apoi amestecam cu cealalta compozitie si omogenizam  .

sirop: Fierbem apa cu zaharul si capuccino vreo 5 min, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.

Asamblam amandinele:

Un blat, jumatate de crema, alt blat, cealalata jum de crema si inca un blat.

Blaturile le insiropam bine inainte de a pune crema.

Pastram doua linguri de crema pt ornat. Mie partea asta nu mi-a prea iesit....:D

Deasupra turnam glazura facuta din toate ingredientele topite la foc mic. Lasam sa se raceasca si punem cate un motz din crema peste glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (10)

mirela0911 1

21.05.2013, 20:17

buneee!

adasev12 1

21.05.2013, 21:38

multumesc pt aprecieri...pup pe toata lumea

cismaru_nicoleta 1

22.05.2013, 12:40

cred ca sunt super la gust..!!!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Amandina (2)