Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 14 Sep 2019 | 362 vizualizari

 

Sa incep prin a va spune asa: este o zi calduroasa! Scot de la rece o felie de tarta cu piersici parfumate, crema mascarpone cu ciocolata alba si imi pregatesc un frappe. Cum va suna asta? Va spun eu, un adevarat rasfat! Iubesc tartele cu fructe si in fiecare sezon, in functie de fructe, pregatesc diverse tarte, care sunt atat pe placul nostru dar si a celor ce ne trec pragul casei! Sunt grozave sa le si daruiti, cand este ziua cuiva drag!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 160 gr unt
    • 1 ou
    • 280 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de piersici:
    • 1 kg piersici coapte (sa nu fie tari, dar nici prea moi)
    • 2 linguri amidon
    • 4 linguri gem de caise
    Pentru crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 100 gr ciocolata alba
    • 2 linguri lapte
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • coaja rasa de la o lamaie mica
    • ornamente pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata:

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie nu foarte subtire. Intr-o tava de tarta cu diamentrul de 28 cm, puneti foaia de aluat, o presati bine si pe margini. Taiati surplusul si bagati tava in frigider.


Umplutura de piersici: Spalati bine piersicile, le taiati in jumatati si scoateti samburii. Le taiati in cuburi potrivite. Le amestecati cu gemul, apoi si cu amidonul. Scoateti tava din frigider, puneti piersicile. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru circa 35 de minute, pana crusta prinde o culoare usor aurie. Scoateti tarta din cuptor cand este gata, o lasati sa se raceasca.


Crema: Ciocolata o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. Dati bolul deoparte, lasati 2-3 minute sa se tempereze. Mixati mascarponele rece, apoi adaugati ciocolata, coaja rasa de lamaie. Mai mixati putin pana sunt toate incorporate. La final incorporati zeama de lamaie. Peste tarta rece puneti crema, o nivelati. Presarati decoratiuni, asezati bucati de piersici, frunze de menta. Dati la rece 1-2 ore, apoi o portionati si serviti.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ksenya 1

18.09.2019, 09:51

o tarta delicioasa

dantes 1

18.09.2019, 09:53

Delicioasa!

Rocsi 1

18.09.2019, 21:35

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de cartofi si ceapa coapte la crock pot

ieri la 23:16

Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor

ieri la 17:58

Prajitura cu crema de ciocolata si mure

de Rocsi 9

ieri la 10:54

RETETA RECOMANDATA
Rulada de bezea cu crema de ciocolata