Cremsnit (Cremes)

de La Ancuta in Prajituri, 31 Oct 2010 | 30505 vizualizari

 

special pentru nasul nostru (de sf. Dumitru). A fost o surpriza, cremsnitul fiind prajitura lui preferata.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)

Pap:

  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (Cremes):

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.


Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema.


Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se unge foaia cu amestecul de untura cu faina si apoi se impatura pe lungime pana la jumatate, apoi cealalta jumatate. La fel si capetele. Ca sa intelegeti mai bine (ca din ce am explicat nu cred ca se intelege) am postat fotografii cu tehnica de imapchetare.


Dupa ce a fost impachetat se taie pe jumatate si se intind doua foi, care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit.


Pentru crema:


Se pun 800 ml lapte la fiert. In 200 ml de lapte se dizolva zaharul si praful de budinca si se adauga in vasul in care fierbe laptele. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca.


Intre timp se bate bine frisca si se amesteca cu budinca.


Se pune o foaie de cremsnit pe un platou, se intinde usor crema iar apoi se pune cealalta foaie.


Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.


 

TIPS-URI

1

Imi place reteta aceasta de foi pentru ca nu trebuie impachetate si intinse de mai multe ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (Cremes)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 13:02

delicios!!!

Adinacarla 1

02.11.2010, 19:47

wow ce bunatate aici la tine

La Ancuta 1

02.11.2010, 20:22

Vanilla, Adinacarla va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa