Cremsnit (Cremes)

de La Ancuta in Prajituri, 31 Oct 2010 | 30071 vizualizari

 

special pentru nasul nostru (de sf. Dumitru). A fost o surpriza, cremsnitul fiind prajitura lui preferata.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)

Pap:

  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (Cremes):

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.


Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema.


Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se unge foaia cu amestecul de untura cu faina si apoi se impatura pe lungime pana la jumatate, apoi cealalta jumatate. La fel si capetele. Ca sa intelegeti mai bine (ca din ce am explicat nu cred ca se intelege) am postat fotografii cu tehnica de imapchetare.


Dupa ce a fost impachetat se taie pe jumatate si se intind doua foi, care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit.


Pentru crema:


Se pun 800 ml lapte la fiert. In 200 ml de lapte se dizolva zaharul si praful de budinca si se adauga in vasul in care fierbe laptele. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca.


Intre timp se bate bine frisca si se amesteca cu budinca.


Se pune o foaie de cremsnit pe un platou, se intinde usor crema iar apoi se pune cealalta foaie.


Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.


 

TIPS-URI

1

Imi place reteta aceasta de foi pentru ca nu trebuie impachetate si intinse de mai multe ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (Cremes)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 13:02

delicios!!!

Adinacarla 1

02.11.2010, 19:47

wow ce bunatate aici la tine

La Ancuta 1

02.11.2010, 20:22

Vanilla, Adinacarla va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac