Prajitura cu lamaie a la Gaby_d

de Patricia Iordache in Prajituri, 13 Apr 2013 | 80872 vizualizari

 

N-am rezistat sa nu fac aceasta prajitura! A fost un deliciu!!!! Multumesc Gaby! Este pe lista de prajituri preferate si o voi reface cat de curand.
Singurul lucru care l-am schimbat la retete a fost la glazura, unde am adaugat si 1/3 de fiola esenta de lamaie Dr. Oetker ;)

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un vf. cutit sare

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar (eu am pus 2 linguri de faina si 1 lingura 1/2 de amidon)
  • 5-6 linguri zahar
  • un pachet de unt 80 % grasime
  • coaja si zeama de la o lamaie

pentru glazura:

  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 1/3 fiola lamaie Dr. Oetker/zeama de lamaie
  • 2 linguri rase zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie a la Gaby_d:

Cum preparam blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.

Mixeazam spuma albusurile impreuna cu sarea si adaugam treptat zaharul, mixand pana se topeste complet.

Galbenusurile le freacam cu ulei, ca pentru maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam compozitia peste albusuri, apoi faina cernuta.


Omogenizam amestecand usor, de jos in sus (nu circular).

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/27cm), nivelam si bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic (aproximativ 170 grade) pana capata o culoare frumoasa si trece testul scobitorii.

Lasam la racit si preparam crema.


Cum preparam crema:


Mixam untul spuma.

Intr-un vas cu fund dublu punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece si amestecam cu un tel sa nu se faca cocoloase.


Punem la foc mic si fierbem amestecand mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca, pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Punem vasul in alt vas cu apa rece si amestecam cand si cand ca sa se raceasca crema. Adauga si zeama de lamaie si coaja. Amestecam.

Cand crema ajunge la temperatura camerei adaugam untul spuma si omogenizam.


Cum montam prajitura:


Desprindem hartia de copt de pe blatul rece si il taiem in 3, pe orizontala.


Asezam prima foaie, intindem uniform jumatate din crema, asezam a doua foaie, punem si restul de crema, apoi asezam ultima foaie din blat.


Cum facem glazura:


Intr-un bol punem frisca ,smantana grasa, zaharul si zeama de lamaie (eu am pus 1/3 fiola lamaie Dr. Oetker) si mixam.

Intindem glazura peste prajitura si trasam linii cu ajutorul unei furculite.


Se lasa la rece pana a doua zi (sau minim 4-5 ore) apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

ralu_ca 1

13.07.2013, 11:37

ionela84 1

14.07.2013, 00:13

Am facut-o si eu extraordinara

deea2686 1

19.09.2013, 12:08

vai ce bn arata...cred ca o sa o incerc si eu....ms...felicitari tie!!!:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!