Choux a la creme

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Ian 2014 | 14052 vizualizari

 

Le ador ori cum ar fi ele,cu crema,fara crema doar cu frisca, sunt bune oricum in orice combinatie.Sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 7 oua

Crema:

  • 1,300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 sau 2 pilcuri zahar vanilat bourbon
  • 200 gr frisca batuta
  • zahar pudra ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Cojile:


Se fierbe apa cu uleiul si sarea.


Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina.


Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma.


E posibil ca voua sa va intre mai putine oua,depinde de marimea lor dar si de faina folosita,asa ca nu puneti mai multe oua deodata.


Se torn cu ajutorul unui pos.


Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute in primele 13-14 minute dupa care 5-6 min.la focul mic.


Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.


Crema:


Un litru de lapte se pune la fiert.


Albusul de la 2 oua(din cele 5)se bate cu 150 gr de zahar,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.


Ingredientele ramase,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300 ml de lapte ramase.


Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamamilga.


Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.


Asamblare:


Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta.


Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra(eu am ornat si cu ciocolata,fructe si moturi din frisca)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

04.01.2014, 19:59

multumesc mult fetele

diaconta 1

05.01.2014, 20:36

super

Ligia Bxl 1

17.01.2014, 17:06

Dia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme