Choux a la creme

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Ian 2014 | 15278 vizualizari

 

Le ador ori cum ar fi ele,cu crema,fara crema doar cu frisca, sunt bune oricum in orice combinatie.Sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 7 oua

Crema:

  • 1,300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 sau 2 pilcuri zahar vanilat bourbon
  • 200 gr frisca batuta
  • zahar pudra ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Cojile:


Se fierbe apa cu uleiul si sarea.


Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina.


Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma.


E posibil ca voua sa va intre mai putine oua,depinde de marimea lor dar si de faina folosita,asa ca nu puneti mai multe oua deodata.


Se torn cu ajutorul unui pos.


Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute in primele 13-14 minute dupa care 5-6 min.la focul mic.


Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.


Crema:


Un litru de lapte se pune la fiert.


Albusul de la 2 oua(din cele 5)se bate cu 150 gr de zahar,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.


Ingredientele ramase,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300 ml de lapte ramase.


Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamamilga.


Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.


Asamblare:


Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta.


Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra(eu am ornat si cu ciocolata,fructe si moturi din frisca)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

04.01.2014, 19:59

multumesc mult fetele

diaconta 1

05.01.2014, 20:36

super

Ligia Bxl 1

17.01.2014, 17:06

Dia multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux cu ciocolata si caramel