Rulada cu crema de branza si afine

de Oana in Prajituri, 8 Mar 2010 | 3664 vizualizari

 

De 8 Martie, La multi ani, mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri sirop concentrat de afine
  • 1 filola esenta de rom
  • un pumn de afine
  • Decor:
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingura sirop de afine
  • cateva afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si afine:

Se prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece.


Pentru rulada, se incinge intai cuptorul, la foc mediu. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, pana se albesc sis e umfla bine, aproximativ 10 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, amestecand cu o lingura de lemn, de sus in jos, sa nu se lase spuma. Se adauga treptat cate o lingura de faina,amestecand lejer. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pe gratarul din mijloc pana devine aurie.


Se uda un prosop de bucatarie si se aseaza pe masa. Se rastoarna foaia de rulada pe prosopul umed si se indeparteaza hartia de copt. Se aseaza crema peste foaie, apoi se presara afinele. Cu ajutorul prosopului se ruleaza bine si apoi se aseaza pe o tava. Se raceste foarte repede.


Se prepara apoi frisca, amestecand-o cu mixerul, impreuna cu siropul de afine si se decoreaza.

 

TIPS-URI

1

In loc de sirop de afine se poate folosi zeama de dulceata de afine.

2

Siropul de afine l-am luat de a plafar, este natural, cu zahar invertit si obtinut prin macerare la rece. Este delicios si plin de vitamine, preparat cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

georgiaav 1

14.03.2010, 11:08

scuze dar nu ai trecut untul , ce cantitate?

Akita_Inu99 1

17.11.2010, 21:40

Am facut reteta asta, doar ca am pus afine si zmeura iar la umplutura un sirop extraordinar de bun de zmeura si gem de afine. Prietenul meu a mancat la micul dejun, asa mult i a placut. Sincera sa fiu Oana, m-am logat pe site ul asta doar pentru tine sa te felicit. Am facut cateva retete chinezesti din cele postate doar ca nu ca la carte, am facut eu mici schimbari de ingrediente. S a lins ~~pe bot~~ toata lumea. Sunt curioasa de ceva, tu muncesti ca tot omul?? Adica ai timp sa gatesti mereu , sa si calatoresti si sa le mai si postezi, aaa, si sa raspunzi si la fete. Bv, tie, cat despre retete, nu toate le prefer dar cateva mi-au schimbat felul de a gati , cel putin pentru o perioada. Numai bine!

Oana 1

19.11.2010, 20:31

Multumesc frumos pt. aprecieri, ma bucur ca ai venit la noi Cand eu si Bucataras am facut site-ul stateam acasa si ce-i drept aveam timp mai mult, dar acum da, lucrez si mai fac si restul, chiar daca nu raspund la toate comentariile sunt in umbra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide