Islere dupa reteta lui INCZI

de Panacris in Prajituri, 24 Noi 2011 | 6418 vizualizari

 

Pentru Islere sunt mai multe variante de retete. Va voi prezenta reteta preluata de la verisoara mea din Campulung la Tisa, Maramures!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr
  • unt 250 gr.
  • zahar pudra 250 gr.
  • nuca macinata 150 gr.
  • rom 2 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • smantana cat cuprinde
  • CREMA
  • unt 200 gr
  • zahar tos 200 gr
  • GLAZURA DE CIOCOLATA
  • NUCA MACINATA
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere dupa reteta lui INCZI:

Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda mica. Se pun la copt in tava tapetata cu foaie de pergament in cuptorul preincins cca. 20 de minute.


Pentru crema se freca bine untul cu zaharul tos pana se omogenizeaza bine. Atentie trebuie sa se simta cristalele de zahar in crema.


Se unesc islere cate doua cu crema de unt, se rostogolesc prin nuca macinata si se aseaza pe o tava. Glazura se toarna peste islere si se lasa la rece pana a doua zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile inainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere dupa reteta lui INCZI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

25.11.2011, 19:40

Multumesc fetelor! Urmeaza varianta Islere de la Nagymama (adica Bunica!)

MOKUSKA 1

14.02.2014, 20:19

minunate!!

Alinutza80 1

16.04.2014, 13:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere