Islere

de ancutsa in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 502 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
 
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 180 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 4-5 linguri zahar brun (sau obisnuit);
  • 150 ml apa calduta;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 2 oua;
  • Faina cat cuprinde (aprox 300g);
  • 1 plic praf de copt;
  • In plus:
  • Gem de caise sau crema de unt pentru umplut;
  • 100 g ciocolata neagra sau de cofetarie pentru glazurat;
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:


Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat.


Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt, cu ajutorul posului, mai departate intre ele, pentru ca isi vor mari volumul, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10-12 minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri (aprox 50 de fursecuri care se vor lipi 2 cate 2, adica 25 de islere).


Se lasa la racit.


Se ung cu gem de caise sau crema de unt si se lipesc doua cate doua. Apoi, se topeste putina ciocolata neagra (sau ciocolata de cofetarie 52%cacao) impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida (eu am optat pentru frisca) in vasul de chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se glazureaza islerele obtinute si se decoreaza cu ornamente de zahar. Se dau o ora la rece inainte de servire.


Se pastreaza la frigider in caz ca optati si pentru cateva umplute cu crema de unt.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/islere.html

 

TIPS-URI

1

Mie mi s-au parut foarte gustoase cele cu crema, dar dulci, asa ca puteti pune mai putin zahar in compozitia aluatului. In schimb, gemul de caise, un pic acrisor, echilibreaza mai bine acest tip de fursec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ancutsa 1

06.01.2017, 18:41

Cristina,

Mihaela, multumesc frumos! Asa este, cele cu gem de caise au o aroma aparte

Stefania, multumesc frumos!

Multumesc mult, Camelia!

Rocsi 1

06.01.2017, 19:03

Servesc si eu!

ancutsa 1

27.01.2017, 14:16

Draga Rocsi, te servesc cu mult drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca