Islere

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 2870 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
 
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 180 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 4-5 linguri zahar brun (sau obisnuit);
  • 150 ml apa calduta;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 2 oua;
  • Faina cat cuprinde (aprox 300g);
  • 1 plic praf de copt;
  • In plus:
  • Gem de caise sau crema de unt pentru umplut;
  • 100 g ciocolata neagra sau de cofetarie pentru glazurat;
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

 

Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat.

 Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt, cu ajutorul posului, mai departate intre ele, pentru ca isi vor mari volumul, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10-12 minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri (aprox 50 de fursecuri care se vor lipi 2 cate 2, adica 25 de islere).

 Se lasa la racit.

 Se ung cu gem de caise sau crema de unt si se lipesc doua cate doua. Apoi, se topeste putina ciocolata neagra (sau ciocolata de cofetarie 52%cacao) impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida (eu am optat pentru frisca) in vasul de chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se glazureaza islerele obtinute si se decoreaza cu ornamente de zahar. Se dau o ora la rece inainte de servire.

Se pastreaza la frigider in caz ca optati si pentru cateva umplute cu crema de unt.  

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/islere.html 

TIPS-URI

1

Mie mi s-au parut foarte gustoase cele cu crema, dar dulci, asa ca puteti pune mai putin zahar in compozitia aluatului. In schimb, gemul de caise, un pic acrisor, echilibreaza mai bine acest tip de fursec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

06.01.2017, 18:41

Cristina,

Mihaela, multumesc frumos! Asa este, cele cu gem de caise au o aroma aparte

Stefania, multumesc frumos!

Multumesc mult, Camelia!

Rocsi 1

06.01.2017, 19:03

Servesc si eu!

Ancutsa 1

27.01.2017, 14:16

Draga Rocsi, te servesc cu mult drag!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede