Islere

de mirela0911 in Prajituri, 5 Ian 2016 | 2194 vizualizari

 

Este o reteta din caietul vechi al mamei, o reteta pe care demult nu am mai facut-o si mi se facuse dor de niste islere, cu gust de copilarie. Cu toate ca am umblat putin la ingrediente (ciocolata in crema, glazura din ciocolata si nu cea clasica din zahar pudra, cacao, ulei, apa fierbinte) au iesit niste islere delicioase.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 150 g untura
  • 2 oua
  • 100 g Green Sugar
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • smantana cat cuprinde

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 100 g Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 150 g unt

Glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea framanta un aluat potrivit si omogen. Se intinde pe masa de lucru in grosime de cca 3 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar cu gura nu foarte mare. Mie mi-au iesit 80 de cerculete (40 perechi). Se aseaza in tava si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Se scot si se lasa sa se raceasca.


Crema: Faina, cacaoa si Green Sugar-ul se amesteca, se toarna putin cate putin laptele, amestecand bine cu un tel sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata amaruie rupta bucati, se amesteca pana se topeste aceasta apoi se pune untul si esenta de rom, amestecand bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca bine.


Jumatate din islere se ung cu crema iar restul islerelor se lipesc de cele cu crema. Se apasa usor pentru a face priza buna intre ele si se dau deoparte.


Glazura: Intr-un ibric se pune ciocolata impreuna cu laptele si untul sa se topeasca, apoi cu ajutorul unei lingurite se unge partea de deasupra a islerelor. Se lasa sa se raceasca si intareasca glazura dupa care se pot servi.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Smantana se poate inlocui cu lapte.

2

In crema se poate adauga mai mult zahar daca doriti.

3

A doua zi sunt mult mai bune, mai moi, mai pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

alilianaa 1

06.01.2016, 16:34

imi plac prajituricile tale!

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:33

Zamfira 1

09.01.2016, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere dupa reteta lui INCZI