Briose umplute cu budinca

de Julie in Prajituri, 19 Aug 2010 | 6008 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 g smantana
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina

Pentru umplutura:

  • 1 plic budinca
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute cu budinca:

Aluatul:

Se topeste untul si se lasa la racit

Se separa ouale.

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare,

untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta.

Se mixeaza bine toate ingredientele.

La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt.

Se pune aluatul intr-un pos.


Umplutura:

Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert.

Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.

Zahar se adauga numai daca este nevoie.

Se lasa budinca sa se racoreasca putin.


Se aseaza hartiutele in tava de briose.

Se pune cu posul un strat de aluat, apoi

se aseaza in mijloc o lingura cu budinca

si se acopera cu un alt strat de aluat.


Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.

Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

jolygina 1

21.08.2010, 02:31

yam sunt super

Julie 1

21.08.2010, 12:39

Mena ,Medi, Joly, multumesc!

mimmi 1

25.08.2010, 19:13

Interesant !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de lamaie