Prajitura cu visine si merisoare

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 17 Iun 2014 | 3740 vizualizari

 

Plecand de la prajiturica pregatita de Luminita http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-visine-23679.html , adaptata bineinteles, si, tinand cond de faptul ca cineva a fost nemultumit :)) de prajitura mea ciocolatoasa cu visine (o gasiti aici :D ) , am fost nevoita sa ii fac pe plac... nu ca mie nu mi-ar placea ! :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr visine (fara samburi)
  • 100 gr merisoare uscate
  • Pentru compozitie:
  • 4 oua (de curte)
  • o cescuta cu zahar
  • o cescuta cu lapte
  • 4 cescute cu faina
  • un praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • optional: esenta de rom
  • o jumatate de cescuta cu ulei
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • unt pentru uns vasul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si merisoare:

Cele patru oua le batem spuma impreuna cu zaharul si cu esentele. Adaugam apoi laptele si uleiul, faina cernuta si praful de copt. Omogenizam compozitia si o turnam in vasul cooker-ului, uns cu putin unt sau ulei. Adaugam visinele si merisoarele din loc in loc si selectam functia de coacere BAKE la o temperatura de 150 de grade (eu l-am uitat la 180 :D), pentru 30-40 de minute aproximativ. Dupa coacere si racirea completa se pudreaza zaharul vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Culoarea este data de ouale de curte dar si de esenta de rom folosite

2

Folosirea uleiul este optionala. Am recomandat a se folosi doar o jumatate de cescuta, fiind mai mult decat suficient, va asigur :P (am folosit o cescuta intreaga, dar a fost prea mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si visine