Savarina uriasa

de Criss in Prajituri, 14 Apr 2016 | 2303 vizualizari

 

Savarina este fara doar si poate, regina prajiturilor. Desi nu toti sunt de aceeasi parere, unora li se pare greu de facut, altora doar o banala "paine" insiropata si umpluta cu frisca. Daca este facuta asa cum trebuie, cu siguranta e delicioasa. Luni m-am uitat la Bake off si proba eliminatorie a constat in reinterpretarea savarinei. Sincera sa fiu am fost dezamagita de prestatia concurentilor. Ce au facut ei acolo nu avea nimic de a face cu savarina. Asa ca m-am gandit sa reinterpretez :P (vad ca tare se poarta termenul) savarina si iata ce a iesit. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -250 g faina -30 g zahar -30 ml ulei -1 ou -200 ml lapte -5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) + -2 linguri gem de capsuni -200 ml frisca naturala Pilos -100 ml frisca vegetala Meggle -1 lingura zahar pudra Sirop: -400 ml apa -200 g zahar -1 fiola esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa:

Prepararea aluatului pentru savarine este extrem de simpla si dupa parerea mea, oricine poate sa faca aceasta prajitura. Intr-un bol se pune faina, drojdia uscata si zaharul. Se adauga laptele caldut si se amesteca totul cu o paleta. Apoi se adauga oul si uleiul si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de lichida, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie. Se acopera bolul cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.


Cand Aluatul a crescut suficient, cu ajutorul unei linguri se repartizeaza in formele pentru savarine, unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina, sau cum am procedat eu, se pune tot aluatul intr-o forma de guguluf, din silicon. Formele de silicon sunt foarte practice pentru ca nu trebuie unse si nu se lipesc. Se coace savarina pana cand devine aurie, apoi se scoate pe un gratar sa se raceasca . Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul, apoi se adauga esenta de rom.


Se taie in doua savarina si se insiropeaza foarte bine, astfel incat sa nu ramana uscata pe margini. Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine ferma. Eu am folosit frisca naturala Pilos si am adaugar si frisca Meggle, pentru a se bate mai bine, dar tot nu a fost atat de ferma pe cat ar fi fost daca foloseam doar frisca vegetala. In fine, eu inca n-am descoperit frisca naturala care sa stea teapana si sa ma multumeasca pe deplin. Partea de jos a savarinei se unge cu gemul de capsuni, de pun 2/3 din frisca batuta, se acopera cu cealalta jumatate a cojii de savarina si se orneaza cu restul de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

dantes 1

06.05.2016, 09:01

Super!

Criss 1

06.05.2016, 10:09

mihaelar63 1

01.11.2016, 16:38

foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lămâiţa