Desert prajitura cu crema de iaurt si visine

de mirela0911 in Prajituri, 28 Mar 2019 | 2757 vizualizari

 

Nici nu am cuvinte sa o descriu ..... o nebunie! :X
Nu e mare lucru de preparat iar gustul este de .... maivreau! :)))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema de iaurt:

  • 550 g iaurt grecesc
  • 200 ml frisca lichida
  • 120 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • visine fara samburi (de la congelator am avut)

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt esenta de lamaie

Pt. ornat:

  • 200 ml smantana pt. frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • visine fara samburi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de iaurt si visine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Faina cu praful de copt se amesteca si se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de 20x30 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa usor sa se racoreasca apoi se scoate pe un gratar. Cand este foarte bine racit se taie in doua pe orizontala.


Siropul: intr-un ibric se pune apa si zaharul. Se lasa sa dea 1-2 clocote apoi se lasa la racit. Se pune esenta de lamaie.


Crema: Intr-un bol se pune iaurtul si se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Frisca se bate separat apoi se incorporeaza in iaurt.


Intre timp se pune gelatina la hidratat apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna peste crema de iaurt. Se omogenizeaza bine. Se adauga in crema de iaurt visinele fara samburi. Se amesteca si se lasa deoparte.


In tava in care s-a copt blatul se asaza o folie alimentara. Se asaza o parte a blatului, se insiropeaza apoi se distribuie uniform crema de iaurt. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat insiropat, se acopera cu capetele de folie si se da la frigider peste noapte.


Intr-un bol se mixeaza smantana cu frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat.


A doua zi se scoate tava de la frigider, se scoate prajitura pe un platou si se indeparteaza folia. Se taie marginile pentru a avea un aspect mai frumos. Sa vedeti ce s-au mancat marginile, bataie a fost pe ele! :))) Se unge deasupra cu un strat de frisca apoi se portioneaza in bucati, dupa preferinte.


Se orneaza cu frisca fiecare bucatica de prajitura apoi se asaza deasupra visine. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu alte fructe preferate: zmeura, capsuni, afine, etc.

2

Se poate pregati si sub forma de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Merisor 1

30.03.2019, 13:17

Mă omori cu prăjiturile tale frumoase și delicioase!

Ancutsa 1

13.04.2019, 23:21

Foarte frumoasa si gustoasa!

oanapl 1

06.05.2019, 20:04

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu fineti
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem