Chec Luna

de ancutsa in Prajituri, 27 Ian 2017 | 307 vizualizari

 

Mi-am dorit sa prepar o prajitura prin care sa ilustrez chipul lunii, cu acele cratere si ce ar fi mai gustos decat niste cratere cu bucati de nuca si fructe uscate :) Ce a iesit, vedeti mai jos. Sper sa va placa :)
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un virf lingurita sare
  • 6 linguri de zahar
  • un plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 2 lingurite de cacao
  • 2 lingurite de dulceata de trandafiri
  • Colorant rosu alimentar
  • Rahat de trandafiri
  • Coaja de portocala la borcan
  • pentru decor:
  • fulgi de ciocolata
  • o lingura de nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Luna:


Se preincalzeste cuptorul.


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.


Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.


Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri, insa, pentru ca siropul de dulceata tinde sa dea o tenta de gri aluatului, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.



Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)


Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.


Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.


Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.



Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/prajitura-luna.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Luna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bucataras Diana 1

27.01.2017, 22:46

Yammy

-Marius- 1

28.01.2017, 08:50

ancutsa 1

28.01.2017, 11:21

Diana, multumesc!

Marius,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato