Savarine

de Ina in Prajituri, 26 Aug 2011 | 18688 vizualizari

 

Reteta preluata de la Gabytza , care mi-a recomandat si varianta, ca ea avea doua variante :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 250 gr faina
  • un ou
  • 200 ml lapte
  • un plic cu drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Sirop:
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml apa
  • o esenta rom
  • Umplutura :
  • gem de caise
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald .


Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani .


Lasam aluatul la dospit pana-si dubleaza volumul .


Ungem formele de savarine cu ulei, apoi le umplem cu aluat.


Se rumenesc usor cuptorul preincalzit, apoi se scot din forme si se lasa sa se raceasca.


Separat facem un sirop din zahar caramelizat, peste care adaugam 400 ml. apa si o esenta de rom.


Intoarcem savarinele, taiem un capacel pe jumatate si insiropam. Capacelul il ungem cu gem, iar peste gem si in interiorul savarinelor decoram cu frisca.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

mihaelar63 1

16.01.2012, 12:41

Wow , savarine

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:37

Inghit in sec

Carmen 1

18.12.2018, 17:28

nu pot comenta ca tin post !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gateau au chocolat