Prajitura portocalie - cu suc de rosii

de divainbucatarie in Prajituri, 30 Noi 2010 | 37693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar;
  • 15 linguri de ulei;
  • 15 linguri de suc de rosii;
  • 1 lingurita de amoniac sau 1 plic de parf de copt;
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1/2l lapte fiert cu 5 linguri de gris;
  • 1 pachet de unt frecat cu o cana de zahar;
  • coaja de la o lamaie si sucul acesteia.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura portocalie - cu suc de rosii:

PREPARARE FOI :


Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C .


PREPARARE CREMA:


Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am adaugat coaja si sucul de la lamaie.


In final asamblam prajitura: Se pune peste o foaie crema, apoi alta foaie si se repeta operatiunea. Pe una din foi eu am pus si putin gem de caise, un strat foarte subtire…Pentru topping am folosit crema de gris si am presarat nuca macinata. Prajitura va sta minim 24 de ore la frigider pentru ca foile sa se moaie. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura portocalie - cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

01.12.2010, 13:26

multumesc diana

KATHERINE 1

20.01.2013, 18:30

Prajitura aceasta am descoprit-o de vreo 2 ani,am dat reteta tuturor doamnelor interesate de ea,pe mine la inceput nu m-a impresionat,am facut-o de curiozitate,dar cand am gustat-o........hmmmm,nu am cuvinte ce mult mi-a placut.....,de atunci am facut-o foarte des,e o prajitura tare buna si ieftina,unde mai pui ca e si aspectuoasa ...

IuliaCleo 1

17.09.2013, 12:20

Foile sunt coapte normal sau pe dosul tavii?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lapte si biscuiti