Tarta de branza napoletana

de cristeena20 in Prajituri, 22 Apr 2014 | 1747 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Poliana si vreua sa ii multumesc deoarece este cea mai buna prajitura cu branza mancata si facuta vreodata in viata mea. Nu e deloc dulce si este atat de buna!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina,
  • 1/2 lta sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smantana grasa.,
  • 80 gr margarina (sau unt)
  • Umplutura:
  • 700 gr branza moale de vaci
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 ml lapte
  • 6 lingurite de gris
  • 4 oua
  • 120 gr miere de albine
  • 150 gr fructe confiate
  • stafide inmuiate in rom sau lapte
  • vanilie
  • coaja de portocala rasa/ sau coaja de lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de branza napoletana:

- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora.


- Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa. Adaugam mierea amestecand bine , apoi ouale pe rand , amestecand cu telul . Se pune deoparte sa se raceasca.


- Branza se amesteca cu smantana, fructele confiate, stafidele, vanilia, coaja si sucul de lamaie si amestecam cu restul compozitiei de gris cu lapte.


- Incalzim cuptorul la 160 grade si scoatem aluatul de tarta din frigider: tava de tarta o ungem cu margarina si pe fund punem hartie de copt. Intindem o foaie potrivit de groasa cu sucitorul , rotunda si tapetam peretii formei de tort cu peretii detasabili.


- Turnam crema si dam la cuptorul incalzit pt cca o ora, cand prince o culoare deasupra . Lasam sa se raceasca. E buna a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de branza napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.04.2014, 21:27

Mmm ce deliciu

MIUTA 1

23.04.2014, 13:08

laura_n 1

23.04.2014, 17:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si afine