Tarta cu ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 31 Iul 2015 | 1265 vizualizari

 

Mi-am luat o tava dreptunghiulala de 30x10 si trebuia sa o incerc . Din pacate nu este cu fund detasabil , dar e buna si asa pana gasim de alt fel. Am luat-o din Auchan si nu a fost scumpa deloc .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr biscuiti Petit Beurre
  • -100 gr unt
  • -2 linguri lapte sau frisca
  • -boabe de struguri
  • -200 gr ciocolata cu 75 % cacao
  • -400 ml frisca
  • -10 gr gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in forma dorita ( eu am folosit o forma de tarta dreptunghiulara de 30x10 . Apasam cu o lingura sau cu mana . Dam crusta la frigider .


Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece .


Frisca o punem la incalzit la foc mic , nu trebuie sa fiarba . Adaugam in frisca ciocolata rupta bucati si gelatina si amestecam . Atentie mare sa nu fiarba compozitia pentru ca se va strica ciocolata, iar gelatina isi pierde calitatea de a inchega .


Adaugati si un praf de sare , acesta va intensifica gustul ciocolatei .


Lasam sa se racoreasca si o turnam peste crusta . Dam la frigider pentru 30 minute , dupa care adaugam boabele de struguri sau alte fructe si punem din nou la frigider pana cand se intareste bine .


Portionati si serviti cu frisca sau ca atare .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.08.2015, 21:55

Aletta 1

04.08.2015, 19:57

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca