Prajitura Dana cu kiwi

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 11695 vizualizari

 

Va trimit o reteta de prajitura foarte racoritoare si ffff buna, atat ca si aspect cat si la gust, zice Dana.
Ingrediente pentru o tava mare, adica cam 50-60 portii.

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g margarina
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 100 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 400 ml suc orice fel, preferabil negazos
  • 1 budinca de orice fel
  • 6 linguri zahar
Portii: -10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana cu kiwi:

Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit.


La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu bicarbonatul.

Cand este gata de batut blatul se scoate tava din cuptor se toarna jumate din blat peste mere, se adauga visine peste jumatatea de compozitie de blat, si peste se pune restul de compozitie de blat, care dupa preferinta se poate colora cu 1 lingura de cacao.

Se baga iar la cuptor la 180 grade cam 40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.


Dupa aceea se pune crema/budinca care asa calduta se pune peste mere.

Dupa racire se pune peste crema un start din 200 ml frisca lichida, si dupoa preferinte ornam cu fructe. Eu am ales kiwi, peste care am turnat un strat de tort gelle transparent preparat cf instructiunilor de pe plic.

Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

31.01.2011, 15:00

bun bun

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:32

vpepuskas7 1

08.01.2014, 13:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine