Desert miniamandine

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Ian 2020 | 9660 vizualizari

 

M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca am adaptat cantitatile in functie de ce mi-am dorit sa iasa. Un pic migaloase, dar delicioase asa minione.

 

INGREDIENTE

  • Blat : am folosit doua tavi identice cu dimensiunea de 18/22 cm
  • 7 oua
  • 265 g zahar
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 5 oua
  • 225 g zahar
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • Sirop
  • 1 l apa
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri cappuccino original
  • 1 sticluta esenta rom Dr.Oetker
  • Glazura
  • fondant
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert miniamandine:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Faina si cacaua le cernem si apoi putin cate putin le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus.

Tapetam tavile cu hartie de copt si impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C, setam functia pentru copt prajituri si bagam tavile la cuptor pentru cca 25 min sau pana ce trec testul scobitorii. Se scot din cuptor si se las asa se raceasca bine apoi le taiem in 3 parti, foecare blat in parte.

Sirop : Punem la fiert apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, separat amestecam cele doua plicuri de cappuccino cu esenta de rom , apoi turnam putin din sirop s adiluam mai mult si tot amestecul il turnam peste sirop, mai lasam sa clocoteasca de 2 ori si tragem siropul de pe foc si-l lasam sa se raceasca bine.

Crema : Untul la temperatura camerei il mixam bine pana devine spumos. Intr-un castron de inox punem ouale, zaharul si amestecam bine, apoi punem castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa amestecul. Tragem de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam pana ce ciocolata este bine topita, se lasa la racit, eu am scos pe balcon si intr-o ora era rece. Dupa ce  crema de ciocolata este rece luam cu o lingurita din ea si o incorporam in untul spumat, procedam asa pana ce incorporam toata crema de ciocolata in unt.

Asamblare : Cum am spus mai sus, sectionam fiecare blat in parte in 3 parti, asezam pe o tava, platou, prama parte si o insiropam bine, apoi intindem o parte din crema, asezam adoua parte de blat insiropat bine peste care intindem crema, la final adaugam partea a treia de blat insiropat. procedam la fel si cu al doilea blat, oprim putina crema pentru ornat. Dam prajitura la rece pana a doua zi cand o glazuram cu fondant. A doua zi portionam cat d ecat egal, nu mi-a iesit chiar egalitate, prima data am scos 25 de miniamandine, a doua oara ochiometrul a scos 30 de miniamandine.

Am folosit tava mare de la aragaz, am pus hartie d ecopt si am asezat miniamandinele ina sa fel incat sa aiba spatiul suficient intre ele. Am scos fondantul de la frigider, am taiat cam jumatate din cantitatea pe care am facut-o, am pus fondantul intr-o craticioara, separat am facut un sirop fiert de zahar cu apa proportia de 2:1, sirop pe care l-am amestecat cu cacao si l-am turnat peste fondant. Am pus craticioara pe baie de abur si am inceput sa amestec pana a devenit lichid fondantul , apoi am glazurat fiecare miniamandina in parte.Trebuie sa ne miscam destul de repede ca se intareste intr-o clipita fondantul. Am transferat miniamandinele pe un platou, surplusul de fondant cazut in tava l-am pus din nou in craticioara si l-am incalzit si am trecut la restul de miniamandine sa le glazurez. Din crema oprita am ornat fiecare miniamandina si am pus cate o pepita de ciocolata.

TIPS-URI

1

In albusuri se adauga un praf de sare ca sa se bata bine

2

pentru fondanta gasiti reteta in pagina mea ''Fondant cu sirop de glucoza''

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert miniamandine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert mini croissante cu ciocolata