Prajitura cu crema de lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 11 Ian 2017 | 3915 vizualizari

 

Rapida, usor de preparat si extraordinar de delicioasa.... definitiv in topul celor mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata...o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 gr. faina
  • 60 gr. unt
  • un praf de sare
  • 2 linguri smantana obisnuita
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • tava cuptorului ( la mine usor atipica 35/38)

Crema de lamaie:

  • 850 ml lapte
  • 175 gr. zahar
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 200 gr. unt
  • 2 lamai coaja si zeama( Bio)
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat coaja rasa de lamaie si frunzulita de menta pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blatul: Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane...


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru bezea.


Untul se topeste si se lasa deoparte.


Galbenusurile se freaca cu smantana, se adauga untul topit si se amesteca bine si se toarna totul peste albusuri mixand pana la omogenizare. In continuare se pune faina cu praful de copt si se mixeaza.


Tava cuptorului se tapeteaza cu pergament si se pune compozitia, se niveleaza cu o spatula si se introduce in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade C.


La mine a stat la cuptor 12 minute...dar mai bine faceti testul scobitorii.


Se scoate tava din cuptor si se lasa prin alunecare blatul cu tot cu foaia de copt, pe o suprafata. Cand este aproape racit, se desprinde si se taie transversal in trei fasii egale.


Crema:


Se scot 100 ml lapte rece din total si se amesteca cu galbenusurile si cu zaharul, se adauga si faina si se mixeaza.


Laptele se pune pe foc intr-un vas larg si se infierbanta.


Se toarna in fir subtire compozitia de galbenusuri si se amesteca fara oprire. Cand se transforma intr-o crema grosuta, se lasa cateva clocote ( cateva minute) ... (aveti grija sa nu se arda), se ia vasul deoparte si se pune crema in bolul mixerului. Se adauga untul bucatele, se mixeaza, apoi se pune zeama de lamaie si coaja, se mixeaza pana se omogenizeaza bine crema.


Asamblare:


Se pune pe un platou prima fasie de aluat, deasupra se pune crema, apoi cealalta fasie, iar crema si din nou blat, apoi se imbraca prajitura in crema de lamaie. Am pudrat prajitura cu zahar pudra vanilat si am decorat-o cu coaja de lamaie si frunza de menta.


Prajitura se tine la rece cateva ore bune, apoi se portioneaza.


Deliciu total, nebunie, minunatie...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

15.01.2017, 21:01

Eu nu pot deloc Die...ma ingrozeste ideea de ou crud ....stiu ca e ciudat...dar asta sunt....

diaconta 1

15.01.2017, 21:35

pai nu e ciudat,fiecare stie ce tolereaza si ce nu.Asa cum eu nu pot sa mananc peste nici daca as muri de foame si mai am si alte mofturi

RuxyRux 1

15.01.2017, 22:20

Die....si eu am un stol sa stii))) Asta-i viata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava