Prajitura cu crema de lamaie

de Rux in Prajituri, 11 Ian 2017 | 1672 vizualizari

 

Rapida, usor de preparat si extraordinar de delicioasa.... definitiv in topul celor mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata...o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 gr. faina
  • 60 gr. unt
  • un praf de sare
  • 2 linguri smantana obisnuita
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • tava cuptorului ( la mine usor atipica 35/38)

Crema de lamaie:

  • 850 ml lapte
  • 175 gr. zahar
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 200 gr. unt
  • 2 lamai coaja si zeama( Bio)
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat coaja rasa de lamaie si frunzulita de menta pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blatul:   Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane...

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru bezea.

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu smantana,  se adauga untul topit si se amesteca bine si se toarna totul peste albusuri mixand pana la omogenizare. In continuare se pune faina cu praful de copt si se mixeaza.

Tava cuptorului se tapeteaza cu pergament si se pune compozitia, se niveleaza cu o spatula si se introduce in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade C.

La mine a stat la cuptor 12 minute...dar mai bine faceti testul scobitorii.

Se scoate tava din cuptor si se lasa prin alunecare blatul cu tot cu foaia de copt, pe o suprafata. Cand este aproape racit, se desprinde si se taie transversal in trei fasii egale.

Crema:

Se scot 100 ml lapte rece din total si se amesteca cu galbenusurile si cu zaharul, se adauga si faina si se mixeaza.

Laptele se pune pe foc intr-un vas larg si se infierbanta.

Se toarna in fir subtire compozitia de galbenusuri si se amesteca fara oprire. Cand se transforma intr-o crema grosuta, se lasa cateva clocote ( cateva minute) ... (aveti grija sa nu se arda), se ia vasul deoparte si se pune crema in bolul mixerului. Se adauga untul bucatele, se mixeaza, apoi se pune zeama de  lamaie si coaja, se mixeaza pana se omogenizeaza bine crema.

Asamblare:

Se pune pe un platou prima fasie de aluat,  deasupra se pune crema, apoi cealalta fasie, iar crema si din nou blat, apoi se imbraca prajitura in crema de lamaie. Am pudrat prajitura cu zahar pudra vanilat si am decorat-o cu coaja de lamaie si frunza de menta.

Prajitura se tine la rece cateva ore bune, apoi se portioneaza.

Deliciu total, nebunie, minunatie...

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de lamaie-0
Prajitura cu crema de lamaie-1
Prajitura cu crema de lamaie-2
Prajitura cu crema de lamaie-3
Prajitura cu crema de lamaie-4
Prajitura cu crema de lamaie-5
Prajitura cu crema de lamaie-6
Prajitura cu crema de lamaie-7
Prajitura cu crema de lamaie-8
Prajitura cu crema de lamaie-9
Prajitura cu crema de lamaie-10
Prajitura cu crema de lamaie-11
Prajitura cu crema de lamaie-12
Prajitura cu crema de lamaie-13
Prajitura cu crema de lamaie-14
Prajitura cu crema de lamaie-15

COMENTARII (47)

Rux

Rux 1

15.01.2017, 21:01

Eu nu pot deloc Die...ma ingrozeste ideea de ou crud ....stiu ca e ciudat...dar asta sunt....

diaconta

diaconta 1

15.01.2017, 21:35

pai nu e ciudat,fiecare stie ce tolereaza si ce nu.Asa cum eu nu pot sa mananc peste nici daca as muri de foame si mai am si alte mofturi

Rux

Rux 1

15.01.2017, 22:20

Die....si eu am un stol sa stii))) Asta-i viata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!