Guguluf cu cacao si ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 16 Feb 2010 | 1582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g unt
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 500g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o priza sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 75ml lapte dulce
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri portocale confiate taiate cubulete(sau ce va place)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 forma de guguluf
  • Pentru uns forma:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu cacao si ciocolata:

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.


Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.


Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.


Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

16.02.2010, 20:22

bun bun...

Teo 1

16.02.2010, 22:10

interesant cea iesit! bravo!

rivka 1

17.02.2010, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere