Prajitura cu foi de nuca

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Apr 2013 | 3206 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, preferata mamei!

 

INGREDIENTE

Se fac 3 foi

La fiecare foaie se pune:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 1 lingura de faina

CREMA:

  • 9 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca:

Foile:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine , se adauga nuca macinata, iar la final se pune faina, se omogenizeaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt(20x30) , se dau la cuptorul preincalzit (pe rand)la foc potrivit 25 min(pana se rumenesc). Se lasa la racit.


CREMA:


Galbenusurile , apa, esenta de vanilie, zaharul si cacaoa se amesteca .


Se pun pe abur si se amesteca continuu pana se ingroasa , apoi se lasa la racit.


Untul se freaca spuma si se incorporeaza lingura cu lingura in crema rece.


Asamblare:


Foaie, crema, foie, crema, foaie, crema.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Anett 1

27.04.2013, 16:10

delicioasa!

babi5 1

27.04.2013, 19:09

Buna

Rocsi 1

27.04.2013, 22:43

O prajitura care imi place mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si ghimbir