Prajitura cu nuca

de butoiaurora76 in Prajituri, 29 Iun 2012 | 6822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • 1/2 praf copt
  • 200 g nuca macinata
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Crema 2
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 200 g nuca
  • 2 linguri cacao
  • o esenta rom
  • Ciocolata rasa deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma. Albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga in crema de unt amestecand usor cu miscari de sus in jos . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si nucile la mixer iar la sfarsit sucul si coaja rasa de la o lamaie. Se baga la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.


Se prepara glazura 1 frecand galbenusurile cu zaharul si se pune peste prajitura calda bagandu-se la cuptorul cald inca 10 minute cu focul stins. Apoi lasam sa se raceasca si adaugam glazura 2:se freaca untul cu zaharul pudra se adauga cacao, nuca esenta de rom. Deasupra se presara cacao rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.06.2012, 21:17

Ce bunatate..E pe gustul meu!

iri_iri 1

29.06.2012, 23:31

vreau sa pap o bucatica

Sim0na 1

02.07.2012, 09:59

Exact pe gustul meu! Vreau si eu o bucata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta cu numarul 900!!!