Desert placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 14 Noi 2017 | 1581 vizualizari

 

Cu foi fragede si super aromata cu scortisoara!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 200 gr unt 82 %
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr faina

Umplutura:

  • 1 kg dovleac copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Foi: Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel vanilat, praful de copt si coaja de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua.


Se intinde prima foaie direct pe hartie de copt si se transfera apoi in tava de 20x30cm.


Umplutura: Dovleacul copt se paseaza cu zdrobitorul de cartofi. Se adauga zaharul pudra, scortisoara si grisul si se amesteca totul bine. Se rastoarna umplutura in tava peste foaia de aluat. Se niveleaza bine si se intinde si a doua foaie de aluat care se pune deasupra. Se taie marginile aluatului si se inteapa din loc in loc cu o furculita.


Se coace placinta la 180 de grade timp de 30-40 de minute pana se rumeneste usor deasupra.



Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Tava are 20x30 cm.

2

Daca vreti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar in compozitia de dovleac.

3

Puteti pune si bucati de nuca, daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kytz 1

20.11.2017, 13:49

Ce bine arată!

oanapl 1

20.11.2017, 19:55

Minunată!

Rahela Velicu 1

03.10.2018, 14:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
American Apple Pie – Placinta cu mere