Reteta de placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 14 Noi 2017 | 6869 vizualizari

 

Cu foi fragede si super aromata cu scortisoara, va prezentam Reteta de placinta cu dovleac.

Ingredientele sunt simple si accesibile: dovleac, unt, oua, faina, zahar

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de placinta cu dovleac sunt:

Foi:

  • 200 gr unt 82 %
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr faina

Umplutura:

  • 1 kg dovleac copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta cu dovleac:

Iata cat de simplu se prepara Reteta de placinta cu dovleac

Foi: Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel vanilat, praful de copt si coaja de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua.

Se intinde prima foaie direct pe hartie de copt si se transfera apoi in tava de 20x30cm.

Umplutura: Dovleacul copt se paseaza cu zdrobitorul de cartofi. Se adauga zaharul pudra, scortisoara si grisul si se amesteca totul bine. Se rastoarna umplutura in tava peste foaia de aluat. Se niveleaza bine si se intinde si a doua foaie de aluat care se pune deasupra. Se taie marginile aluatului si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se coace placinta la 180 de grade timp de 30-40 de minute pana se rumeneste usor deasupra.

 Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Vezi si reteta de Chec cu dovleac si nuci

TIPS-URI

1

Tava are 20x30 cm.

2

Daca vreti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar in compozitia de dovleac.

3

Puteti pune si bucati de nuca, daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti