Lemon Curd

de cristeena20 in Dulciuri, 28 Iun 2016 | 261 vizualizari

 

Este un sos dulce deosebit de bun langa un chec sau cu pancakes. Se face usor si se pastreaza in frigider .

 

INGREDIENTE

  • 6 lamai
  • 6 oua
  • 120 gr unt fara sare
  • 450 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Spalam bine lamaile si le stergem cu un prosop . Razuim coaja pe razatoarea mica si apoi stoarcem sucul de la cele 6 lamai.

Intr-un ibric punem sucul, coaja de lamaie, untul  si zaharul si dam la foc mediu pana se dizolva bine ingredientele. 

Separat batem ouale intregi cu un tel si luam de pe foc sosul . Turnam ouale foarte incet treptat , amestecand foarte bine sosul, sa se omogenizeze .Dam din nou la foc mic fara a ne opri din amestecat, pana se ingroasa sosul. 

Turnam in borcane , inchidem cu capac si punem cu fundul in sus cca 30 minute, sa se formeze vacuum-le putem pastra in frigider pana servim.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lemon Curd-0
Lemon Curd-1
Lemon Curd-2
Lemon Curd-3
Lemon Curd-4
Lemon Curd-5
Lemon Curd-6
Lemon Curd-7

COMENTARII (8)

AndrutzaP

AndrutzaP 1

29.06.2016, 09:24

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:08

ancutsa

ancutsa 1

05.07.2016, 15:06

Immm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!