Halva din gris(irmik helvasi)

de Hutzanca in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 7845 vizualizari

 

Se face foarte usor si este un desert delicios,dupa parerea mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • 250-300 g gris
  • 100g migdale taiate betisoare
  • boabe de pin pt garnisit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris(irmik helvasi):

Laptele si zaharul se fierb intr-un castron.Intr-un alt vas se incalzeste untul si se adauga grisul,prajindu-se pana se rumeneste.Se adauga si migdalele si se amesteca inca 5 min la foc mic.Se ia de pe foc si se pune in acest amestec,laptele cu zaharul fierte inainte.Se amesteca cu telul cu grija,sa nu faca cocoloase.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa mai fiarba aproximativ 5 min,timp in care se amesteca incontinuu.4 forme se clatesc cu apa rece si se umplu cu compozitia,se netezesc si se pun la frigider cel putin 2 ore.Boabele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime.Se pun pe urma peste portiile de halva care se scot din forme si se aseaza invers,astfel ca modelul formei sa fie deasupra.Se mai orneaza cu scortisoara si zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris(irmik helvasi)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bunica 1

05.10.2009, 14:05

In copilarie , mama, ne facea halva, dar in loc de gris punea faina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L