Halva din gris(irmik helvasi)

de Hutzanca in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 8998 vizualizari

 

Se face foarte usor si este un desert delicios,dupa parerea mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • 250-300 g gris
  • 100g migdale taiate betisoare
  • boabe de pin pt garnisit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris(irmik helvasi):

Laptele si zaharul se fierb intr-un castron.Intr-un alt vas se incalzeste untul si se adauga grisul,prajindu-se pana se rumeneste.Se adauga si migdalele si se amesteca inca 5 min la foc mic.Se ia de pe foc si se pune in acest amestec,laptele cu zaharul fierte inainte.Se amesteca cu telul cu grija,sa nu faca cocoloase.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa mai fiarba aproximativ 5 min,timp in care se amesteca incontinuu.4 forme se clatesc cu apa rece si se umplu cu compozitia,se netezesc si se pun la frigider cel putin 2 ore.Boabele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime.Se pun pe urma peste portiile de halva care se scot din forme si se aseaza invers,astfel ca modelul formei sa fie deasupra.Se mai orneaza cu scortisoara si zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris(irmik helvasi)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bunica 1

05.10.2009, 14:05

In copilarie , mama, ne facea halva, dar in loc de gris punea faina.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos