Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata

de dana1986 in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 3006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 linguri de zahar
  • 180 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 150-200 gr alune prajite nesarate
  • 200 gr ciocolata neagra(sau de care preferati)
  • 1 lingura de frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata:

intr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic, apoi adaugam si galbenusurila si alunele si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

luam crema de pe foc si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am pus-o in una patrata), lasam sa se raceasca si punem tava la congelator 30-60 minute.

dupa care se scoate de la congelator si se taie in bucati dupa preferinte(ca sa formam batoane).

topim ciocolata pe baie de abur o amestecam cu fisca dupa care rostogolim batoanele prin ciocolata. le punem iar la congelator pentru ca ciocolata sa se intareasca pe batonase.

BUN, BUN, BUN!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mimmi 1

26.07.2011, 10:22

Delicioase !

mihaelaM 1

26.07.2011, 13:11

foarte bune

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V