Lasagna cu spanac si ciuperci
Postat de: madi_marin in LasagnaPunem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna. În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi...Citeste continuarea
Langosi cu branza de burduf si marar
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se...Citeste continuarea
Lasagna duo - pui si vita
Postat de: Constelatialeu in LasagnaAm folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...Citeste continuarea
Langosi de post, cu spanac
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se prepară umplutura. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei sufcient și la foc...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si branzeturi
Postat de: merisor67 in LasagnaPentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...Citeste continuarea
Legume mexicane cu snitel de soia...
Postat de: PopaAngela in Mancaruri de postSe pune uleiul la incins, apoi se pune ceapa taiata solzisori ca sa se caleasca putin, amestecam, apoi punem legumele congelate in tigaia cu ceapa calita, apoi punem si apa, sare,...Citeste continuarea
Linguini cu sos si pui
Postat de: Constelatialeu in PasteIntr-o oala punem 2 l apa cu sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem pastele linguini la fiert. Separat taiem puiul cubulete mici, punem la incins tigaia wok, adaugam untul si-l lasam sa se...Citeste continuarea
Lapti de crap cu oua si verdeata
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasLaptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamaie . Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta . Intoarceti laptii de pe o parte pe...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vita
Postat de: oanapl in LasagnaToci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se...Citeste continuarea
Linte cu pui
Postat de: TAB1TA in PuiCarnea de pui se spala si se portioneaza in cubulete potrivite. Se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie rondele. Se pune putin ulei la incins si se...Citeste continuarea
Limonada cu turmeric anti-raceala...
Postat de: Oana in BauturiCurata lamaile si ghimbirul de coaja. Adauga pe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Peste sucul de lamaie, adauga mierea, praful de...Citeste continuarea
Linte in stil german cu Spatzle...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneBaconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare. Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul. Baconul se transfera pe o...Citeste continuarea
Lapte cald cu mirodenii - El...
Postat de: ctlina in BauturiAmestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc. Adaugati zaharul si aduceti a fierbere. Reduceti focul si gatiti...Citeste continuarea
Lipie de casa
Postat de: licurici_lra in PiineFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in LasagnaCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si ricotta la...
Postat de: Oana in Slow CookerAmesteca intr-un bol spanacul cu cateii de usturoi tocati fin, parmezanul ras, oul batut si ricotta. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa. Amesteca sosul de...Citeste continuarea
Lipii umplute cu branza indiana si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: trifadalia in Dulciuri1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă...Citeste continuarea
Limba de porc cu ceapa
Postat de: trifadalia in PorcSe pune limba la fiert in apa cu sare. Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba...Citeste continuarea
Limba de vita cu ierburi si...
Postat de: gurita_ta2005 in Retete DelikatSe pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute, dupa care...Citeste continuarea
Limba de mare ca-n reteta daneza
Postat de: Constelatialeu in PesteMai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...Citeste continuarea
Lecso
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carneCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa. Carnatul se taie rondele si se pune...Citeste continuarea
Legume la tigaie cu creveti si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareCrevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti. Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...Citeste continuarea
Lasagna cu foi proaspete de casa,...
Postat de: simona72 in Retete DelikatPentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se...Citeste continuarea
Legume la grill cu sos de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeSpălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...Citeste continuarea
Limonada cu zmeura si fructoza
Postat de: Valclaudia in BauturiLamaile se spala, se sterg cu un servet, apoi se taie rondele. Zdrobim 2 linguri de zmeura cu furculita, adaugam un pahar de apa rece si fructoza. Amestecam pana se dizolva complet...Citeste continuarea
Lasagna vegetariana la tigaie cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Retete DelikatIntr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...Citeste continuarea
Lasagna cu somon si spanac
Postat de: cristina1985 in LasagnaSe caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia cratita de pe foc. Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una,...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: licurici_lra in LasagnaSe incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...Citeste continuarea
Lichior de grepfrut (grape-fruit)
Postat de: RODIMUR in BauturiDacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja...Citeste continuarea
Lipii cu ierburi italiene
Postat de: simona72 in Retete DelikatPentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut...Citeste continuarea
Limonada de capsuni
Postat de: amalia01 in Sirop / CompotCapsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna...Citeste continuarea
Legume in sos de rosii
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeFasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii. Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: ancutsa in LasagnaPentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin...Citeste continuarea
Limonada cu miere si lamaie
Postat de: eumimi in BauturiStoarcem bine lamaile intr-un pahar. Punem mierea intr-un alt pahar cu zeama de lamaie si amestecam cat sa se dizolve cel putin jumatate din ea. Punem amestecul de miere si...Citeste continuarea
Linte rosie cu sparanghel
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade...Citeste continuarea
Lasagna crocanta cu carne de rata
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se...Citeste continuarea
Limba de porc cu sos de ceapa si...
Postat de: trifadalia in PorcSe bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la...Citeste continuarea
Lichior de portocale
Postat de: RODIMUR in BauturiSe spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină....Citeste continuarea
Legume cu pui garam-masala
Postat de: amalia01 in PuiPulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa. Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din...Citeste continuarea
Lasagna rapida
Postat de: GeorgianaGrigorescu in LasagnaIncepem cu pregatirea sosului. Punem carnea tocata intr-un vas pe foc. Lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam si ceapa tocata, cescuta de apa si lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut apa, adaugam...Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: sufletista in Vegan / Raw veganFisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se...Citeste continuarea
Lichior de anason
Postat de: RODIMUR in BauturiÎntr-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: mirela0911 in LasagnaSe curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea
Lebar de casa
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneMatele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de...Citeste continuarea
Lichior-crema de ciocolata - Reteta...
Postat de: RODIMUR in BauturiCiocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să...Citeste continuarea
Legume picante
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeIntr-un wok se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua, cury, coriandul, turmericul si sare. Se amesteca bine si se da focul...Citeste continuarea
Limba de vita in sos
Postat de: katty in VitaSpalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa. Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba....Citeste continuarea
Lasagna vegetariana
Postat de: Bucataras in KamisTaie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...Citeste continuarea
Lichior de gutui
Postat de: RODIMUR in BauturiSe spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă...Citeste continuarea