Lasagna cu carne de pui si ciuperci

de Andra_Constantinescu in Lasagna, 20 Noi 2018 | 3992 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult lasagna cu carne tocata de porc si am zis sa incerc si varianta cu pui si ciuperci. A fost la fel de buna, desi carnea a fost cam putina. Puteti pune mai multa, daca aveti.

 

INGREDIENTE

  • Preparatul cu carne si ciuperci:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de apio
  • 200 ml ulei
  • sare
  • putin piper proaspat macinat
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 conserva de ciuperci (400 g)
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin maghiran uscat
  • Sos Bechamel:
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 1,5 l lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita nucsoara
  • In plus:
  • 9 foi de lasagna
  • 250 g cascaval ras
  • Dimensiune tava: 20/30 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de pui si ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Toate aceste legume se calesc intr-un wok, cat sa se inmoaie, impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Dupa aceea, se adauga carnea tocata de pui, ciupercile (scurse si clatite cu apa), putina sare si vinul alb. Se lasa sa fiarba in continuare, apoi se adauga sucul de rosii, apa, boiaua de ardei dulce, putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin maghiran uscat si se mai fierbe totul pana cand scade.

Se pregateste sosul Bechamel: intr-un vas se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic cu un tel. Se incorporeaza laptele treptat si se adauga o lingurita de sare si una de nucsoara. Se fierbe sosul pana cand se ingroasa, mestecand continuu prin el.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se asambleaza preparatul astfel: intr-o tava de 20/30 cm se pune un strat de sos Bechamel, se adauga un sfert din cascavalul ras, 3 foi de lasagna, un strat din preparatul cu carne, sos Bechamel, cascaval, lasagna, carne, Bechamel, cascaval, lasagna, Bechamel si cascaval. Se introduce tava la cuptor pentru 20-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete