Lasagna cu carne tocata de porc

de Andra_Constantinescu in Lasagna, 26 Oct 2015 | 5078 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult acest preparat pe care l-am mancat pentru prima oara. Delicios a fost! Reteta o am de la o vecina care lucreaza din cand in cand in Italia. Sper sa va placa la fel de mult ca si mie!
Aaa, era sa uit...reteta ei era cu parmezan. Eu nu mi-am permis, asa ca am luat cascaval :)

 

INGREDIENTE

  • Sos Ragù:
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • doua tije de apio;
  • 225 ml ulei;
  • 750 g carne tocata de porc;
  • 150 ml vin alb;
  • 500 ml suc de rosii;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare.
  • Sos Besciamella:
  • 150 g unt;
  • 150 g faina;
  • 1,5 l lapte;
  • o lingurita de nucsoara;
  • sare.
  • In plus:
  • 12 foi lasagna;
  • 250 g Cascaval De Familie Delaco;
  • tava de 20x30 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata de porc:

Sos Ragù:


Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.


Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.


Tijele de apio se spala si se taie rondele.


Aceste legume se calesc intr-o tigaie mare cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si se lasa la fiert pana cand scade in totalitate. Se adauga sucul de rosii si boiaua de ardei dulce si se mai lasa la fiert circa o ora, mestecand din cand in cand.


Intre timp se prepara sosul Besciamella:


Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele (treptat), sarea si nucsoara si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.


Asamblare:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-o tava dreptunghiulara se asambleaza lasagna astfel: sos Besciamella + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Besciamella + cascaval ras . Tava se baga la cuptor pentru 25 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.10.2015, 20:01

Ce apetisanta!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:40

Andra_Constantinescu 1

27.10.2015, 19:36

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Lasagna