Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep

de Catalina L in Bauturi, 21 Dec 2018 | 894 vizualizari

 

Sahlab este o bautura traditionala servita in tarile arabe
Este ' 'bautura de iarna' care-nlocuieste ceaiul si cafeaua.
Este cunoscuta si sub numele de 'salep, 'saloop'...
Ingredientul ei traditional este un praf din tulpină de salep, o orhidee sălbatică. 
Aceasta pudra a devenit scumpa si rar de gasit de aceea este foarte des inlocuita cu amidon de porumb .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/lapte-cald-cu-mirodenii-el-sahlab-salep.html

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de lapte
  • 1 lingura de amidon de porumb Maïzena
  • 2 linguri rase de zahar de trestie (puneti dupa gust)
  • scortisoara
  • nuca de cocos rasa
  • fistic tocat marunt
  • 1 lingurita de apa de trandafiri sau de apa de portocali
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep:


Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte.


Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.


Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.


Reduceti focul si gatiti timp de 10 minute amestecand mereu.


Trebuie sa se-ngroase un pic.


Luati de pe foc, adaugati apa de trandafiri si amestecati.


Varsati laptele cald in cani si decorati cu scortisoara, nuca de cocos rasa si fistic maruntit.


Fiti generosi !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

26.12.2018, 20:30

Ce bun si aromat trebuie sa fie!

oanapl 1

26.12.2018, 20:47

Yami! Cred că este tare bună!

dantes 1

29.12.2018, 09:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Limonada cu ghimbir