Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

de Satisfyyourcravings in Retete Delikat, 19 Iul 2018 | 2355 vizualizari

 

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Cum sa faci un avid mancacios de carne si produse din carne sa mai incerce din cand in cand si preparate vegetariene? Folosind noile condimente si amestecuri de mirodenii din gama Delikat cu ingrediente 100% naturale. 
Pentru aceasta reteta am folosit "carne tocata" vegetariana din proteina din soia condimentata perfect cu Delikat-condimente pentru sarmale si Delikat- oregano uscat. 

 

 

INGREDIENTE

  • 250 grame foi pentru lasagna (eu am folosit cu spanac; de preferat proaspete; dar eu am folosit uscate)
  • 180 grame "carne tocata" vegetariana (se poate inlocui cu linte sau carne tocata de vita si porc)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 pachet Delikat- Condimente pentru sarmale
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • 400 grame rosii in bulion
  • 70 grame pasta de tomate
  • 1/2 cana lapte
  • 100 grame braza Cottage (se poate inlocui cu branza proaspata de vaci sau creme fraiche)
  • 100 grame telemea nu foarte sarata
  • 150 grame branza Cheddar si Gouda rase (se pot inlocui cu cascaval)
  • 20 grame Parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc si oregano
  • salata pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale:

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 5-8 minute amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se fierb foile de lasagna (daca se folosesc cele uscate) cateva minute pana devin usor maleabile. Se scurg de apa si se clatesc sub jet de apa rece. 

Se amesteca branza Cottage cu telemeaua intr-un bol. 

Se transfera jumatate din sos intr-un alt vas, iar in tigaie se asaza cateva foi de lasagna astfel incat tot sosul sa fie acoperit. Se adauga jumatate din cantitatea de branza Cottage si telemea peste, impreuna cu jumatate din cantitatea de Gouda si Cheddar.  Se adauga restul de sos, apoi foile ramase de lasagna, iar la final restul de branza Cottage si telemeaua, branza Cheddar si Gouda si parmezanul. 

Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 20-25 de minute. 

Se lasa putin la racit inainte de a fi taiata. Se serveste cu frunze proaspete de busuioc, oregano si salata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

20.07.2018, 22:16

Foarte faina mai este!

dantes 1

24.07.2018, 18:43

Buna!

Gheorghita_T 1

28.07.2018, 21:54

Interesanta reteta! Arata si bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui