Lamai confiate

de Catalina L in Conserve, 14 Oct 2019 | 166 vizualizari

 

Confitul de lamai este traditional in tarile din regiunea Magreb.
Gustul lor este fabulos, puternic, fructat, completand perfect anumite feluri de mancare.
De obicei se folosesc lamai mici si rotunde , eu m-am intors din Sicilia cu 2 lamai enorme pe care le-am confiat taiate.
Dupa ce le-am pus la borcan, trebuie asteptat cam 4 saptamani inainte de folosirea lor.
Tocmai l-am deschis zilele trecuta pentru a face o tajina cu pui , deci va public reteta lor.
Sunt ideale de folosit pentru acest plat traditional : tajina cu pui sau cu peste.
Aceste lamai trebuie folosite in primul rand pentru coaja si se servesc taiate in benzi subtiri.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/lamai-confiate.html

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai mari bio
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru uscat, sare marina
  • piper boabe de Sichuan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai confiate:

Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa.


Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor.


Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet.


Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si puneti-le in borccan.


Am glisat prima lamaie (vertical sa nu iasa sarea din ea) .


A 2-a lamaie era prea mare nu intra intreaga.


Am taiat-o in 4, am dat prin sare bucatile de lamaie si le-am introdus in borcan.


Puneti frunzele de dafin, cimbrul uscat si boabele de piper.


Varrsati deasupra apa fiarta, lamaile trebuie sa fie complet acoperite, puneti o greutate sau 2 betisoare la suprafata.


Inchideti borcanul si lasati-l cel putin 3-4 saptamani in camara.


Dupa ce l-ati deschis pastrati-l la frigider.


Cum borcanul meu nu era chiar etans l-am pus direct la frigider cand s-a racit si l-am deschis dupa 6 saptamani.


Foarte bune si parfumate - nu le-am desarat pentru a face tajina, le-am taiat felii si pus la gatit cu restul de ingrediente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oanapl 1

15.10.2019, 21:28

Merisor 1

16.10.2019, 21:02

Sună interesant!

Rocsi 1

18.10.2019, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de curcan
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Lamai conservate (preserved lemons)