Sos turbat

de Ade200 in Conserve, 7 Sep 2012 | 2659 vizualizari

 

Îmi plac sosurile picante, asta e, încerc în fiecare an să inventez, uite ce a ieşit azi!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg de roşii
  • 2 kg de gogoşari/capia roşii
  • 2 kg de mere
  • 1 kg de ceapă
  • 1 pumn de prune dulci
  • 1 pară
  • 1 gutuie 5 căpăţâni de usturoi
  • 500g de morcovi
  • 10 ardei iuţi
  • 250 ml de ulei
  • 250 ml de oţet
  • sare
  • piper
  • zahăr/miere/îndulcitor după gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos turbat:

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume curăţate le-am dat prin maşina de tocat. Am pus sarea şi am fiert la foc mic vreo 2 ore. Atunci am pus oţetul si restul aromelor, am pus blenderul în compoziţie si a devenit sos. Fiica mea a zis că era mai bun înainte că-i place să simtă legumele! Aşa că alegeţi cum doriţi. Daca nu vreţi aşa picant, reduceţi ardeiul iute, ca eu l-am pus cu sâmburi cu tot! Am mai fiert 30 de minute si l-am pus în borcane mici, pe care le-am capsat şi pus în pături. A doua zi le puneţi în tava din cuptor, turnaţi apă şi sterilizaţi 30 de minute. Gata, la cămară!




A, era să uit. Pentru că ieri am pus şi capia copt, sucul lăsat de ei l-am adăugat şi pe el de la început la sos.


Ca să nu pun zahăr, am pus si nişte prune dulci, dar nu e obligatoriu. Puteţi pune morcovi mai mulţi dacă doriţi, adică ajustaţi-l după concepţiile dvs. filosofice, pardon gastronomice! Eu sunt încântată de sosul ăsta, l-am pus pe ficăţei, se poate consuma cu orice

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos turbat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

09.09.2012, 11:22

cred k ti-a iesit tare bun

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:07

andreea_angelo 1

11.12.2012, 18:50

foarte fain,trebuie incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos rosu usturoiat