Sos turbat

de Ade200 in Conserve, 7 Sep 2012 | 3934 vizualizari

 

Îmi plac sosurile picante, asta e, încerc în fiecare an să inventez, uite ce a ieşit azi!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg de roşii
  • 2 kg de gogoşari/capia roşii
  • 2 kg de mere
  • 1 kg de ceapă
  • 1 pumn de prune dulci
  • 1 pară
  • 1 gutuie 5 căpăţâni de usturoi
  • 500g de morcovi
  • 10 ardei iuţi
  • 250 ml de ulei
  • 250 ml de oţet
  • sare
  • piper
  • zahăr/miere/îndulcitor după gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos turbat:

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume curăţate le-am dat prin maşina de tocat. Am pus sarea şi am fiert la foc mic vreo 2 ore. Atunci am pus oţetul si restul aromelor, am pus blenderul în compoziţie si a devenit sos. Fiica mea a zis că era mai bun înainte că-i place să simtă legumele! Aşa că alegeţi cum doriţi. Daca nu vreţi aşa picant, reduceţi ardeiul iute, ca eu l-am pus cu sâmburi cu tot! Am mai fiert 30 de minute si l-am pus în borcane mici, pe care le-am capsat şi pus în pături. A doua zi le puneţi în tava din cuptor, turnaţi apă şi sterilizaţi 30 de minute. Gata, la cămară!




A, era să uit. Pentru că ieri am pus şi capia copt, sucul lăsat de ei l-am adăugat şi pe el de la început la sos.


Ca să nu pun zahăr, am pus si nişte prune dulci, dar nu e obligatoriu. Puteţi pune morcovi mai mulţi dacă doriţi, adică ajustaţi-l după concepţiile dvs. filosofice, pardon gastronomice! Eu sunt încântată de sosul ăsta, l-am pus pe ficăţei, se poate consuma cu orice

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos turbat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

09.09.2012, 11:22

cred k ti-a iesit tare bun

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:07

andreea_angelo 1

11.12.2012, 18:50

foarte fain,trebuie incercat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos rosu usturoiat