Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

de Ksenya in Conserve, 14 Oct 2021 | 342 vizualizari

 

De mult voiam sa postez aceasta reteta, insa acum i-a venit randul. O alta varianta de sos picant, numit Adjika, preparat de data aceasta din gogonele verzi. Un sos ce merge ideal langa carne, peste si nu numai. Eu il mananc si pe paine, atat de bun este.
Se face rapid si usor.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg gogonele verzi
  • 4 buc ardei iuti sau puneti mai putin,depinde de cat de picant va place
  • 1 gogosar mare ,spalat si curatat de seminte si cotor
  • o ceapa mare ,curatata si taiata in 4
  • 8-10 catei de usturoi
  • o lingura otet 9%
  • o lingura sare pentru muraturi
  • 2 linguri zahar
  • 150 ml ulei
  • o lingurita condimente care va plac. (oregano,busuioc,maghiran,marar,leustean..dupa gust)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi:

Pregatim borcanele si capacele sterilizate.

Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika.

Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala.

Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele.

Adaugam sarea, zaharul si uleiul, amestecam si dam drumul la flacara, din momentul fierberii, fierbem sosul 30 minute.

Spre sfarsit adaugam condimentul pe care l-ati ales si otetul; amestecam, mai lasam un minut, apoi repartizam sosul in borcane, infiletam bine cu capace si dam sub patura pana se raceste sosul complet.

 Sosul este gata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

fierbeti sosul la foc mic

2

dozati iuteala sosului dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

15.10.2021, 11:38

Interesant!

mirela0911 1

15.10.2021, 17:50

Interesant sosul!

Rocsi 1

17.10.2021, 19:51

Cred ca este un sos grozav!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Ciolomada